PUBLICITAT

La capital tanca el tercer trimestre amb un superàvit d'1,5 milions d'euros

  • La consellera de Finances, Maika Nin, ha dit que es mantindrà la gestió acurada i es preveu que es pugui tancar l'any amb aquest superàvit
27112012_comu2
Un moment de la sessió de consell de Comú d'Andorra la Vella d'aquest dimarts a la tarda. Foto: ANA/ N.M.
El Consell de Comú de la capital ha presentat aquest dimarts l'execució pressupostària del tercer trimestre del 2012 que de moment es tanca amb un superàvit d'1,5 milions d'euros. Aquest és el resultat, segons la cònsol major, Rosa Ferrer, 'duna gestió molt acurada', i que es dóna amb uns ingressos de 25,5 milions d'euros en els primers nou mesos de l'any i unes despeses de 20,5 milions d'euros. La consellera de Finances, Maika Nin, ha confiat que es mantindrà la gestió acurada i es preveu que es pugui tancar l'any amb aquest superàvit d'1,5 milions d'euros.
Els comptes del Comú de la capital a 30 de setembre del 2012 presenten un superàvit d'1,5 milions d'euros. Tal com ha explicat la consellera de Finances, Maika Nin, els comptes mostren un superàvit de 5 milions d'euros, però hi ha 3,5 milions d'euros que corresponen a l'ingrés provinent del crèdit demanat per fer front a la construcció de les noves dependències comunals de la plaça Lídia Armengol, i per tant no s'han de comptar com a superàvit.

El resultat de superàvit ve donat per uns ingressos de 25,5 milions d'euros, que és el 75% del pressupostat per a tot l'any, i unes despeses de 20,5 milions d'euros, és a dir el 54,85% executat. Tot i que el superàvit seria de 5 milions cal tenir en compte els ingressos de 3,5 milions del crèdit que ha apuntat Nin.

La consellera de Finances ha recordat que aquest resultat s'està aconseguint amb una gestió molt acurada i ha previst que es pugui mantenir el superàvit d'1,5 milions d'euros al tancament de l'exercici. 

Per la seva banda, els consellers de l'oposició, demòcrata i socialdemòcrata, han considerat que de moment es va pel bon camí pel que respecta a les finances.

Reglament d'edificabilitat
D'altra banda en la sessió de Consell de Comú d'aquest dimarts també s'ha aprovat una modificació en el reglament d'edificabilitat. Fins ara es preveia que els constructors haguessin de construir fins al nivell màxim permès a la zona en qüestió, i amb la modificació aprovada es permetrà que cada constructor pugui aixecar els edificis fins a un màxim o quedar-se per sota d'aquest topall. D'aquesta manera es vol afavorir la reactivació del sector i fer un pas 'de coherència', que també ha estat aplaudit pels consellers de l'oposició demòcrata i socialdemòcrata.
Un moment de la sessió de consell de Comú d'Andorra la Vella d'aquest dimarts a la tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT