PUBLICITAT

Les estacions acumulen entre 5 i 20 centímetres a l'espera que es reactivin les nevades

  • La nevada va començar dilluns al vespre i ha anat afectant progressivament fins aproximadament la cota 1.500.
  • Grandvalira i Vallnord són de moment prudents a l'hora de parlar de quin percentatge de pistes podran obrir dissabte, a l'espera que aquest dimarts a la nit es reactivin les nevades
27012012_arinsal
Domi esquiable de Vallnord. Foto: VALLNORD
Les estacions d'esquí han acumulat de moment entre 5 i 20 centímetres de neu gràcies a la nevada que va començar dilluns al vespre i que ha anat afectant progressivament fins aproximadament la cota 1.500. Grandvalira i Vallnord són de moment prudents a l'hora de parlar de quin percentatge de pistes podran obrir dissabte, a l'espera que aquest dimarts a la nit es reactivin les nevades. De fet, segons les previsions, el gros de la nevada encara està per arribar, i podria deixar fins a 40 centímetres a la cara nord, tot i que anirà acompanyada de fort vent.
Els gruixos de neu que acumulen les estacions d'esquí fins a aquest dimarts al migdia són d'entre 5 i 20 centímetres. Vallnord ha comptabilitzat entre 5 i 10 centímetres a les cotes baixes, i fins a 20 centímetres a les parts altes, com és el cas del sector d'Arcalís. A Grandvalira, la precipitació ha estat de moment més lleu, i s'han registrat uns 10 centímetres als sectors de Grau Roig i del Pas de la Casa.

Per tant, els dominis esquiables, tot i que mantenen la data d'obertura per aquest dissabte 1 de desembre, són prudents a l'hora de parlar de percentatges de pistes obertes, i es decanten més per una obertura parcial, 'que servirà de rodatge de cara al Pont de la Puríssima', tal com indiquen des de Vallnord. El que sí que destaquen tant Vallnord com Grandvalira és que la davallada de temperatures, que continua durant els propers dies, els ha permès posar en funcionament els canons de neu. 

Les previsions indiquen que de cara a aquest dimecres al vespre les nevades es reactivaran, i afectaran sobretot a la cara nord, amb gruixos que podrien arribar als 40 centímetres. A més, tal com indiquen des de Grandvalira, l'episodi de precipitacions s'allargarà durant tot dimecres i fins dijous al matí. Tot i això, els dominis esquiables es mostren cautelosos ja que la previsió també indica que les precipitacions aniran acompanyades de forts vents.

D'altra banda, l'afectació de la nevada a la xarxa viària ha estat mínima, ja que només són necessaris els equipaments especials per passar el Port d'Envalira i a la carretera d'accés a França, una via que a primera hora del matí ha vist restringit el pas de vehicles pesats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT