PUBLICITAT

Rascagneres veu més factible un acord d'associació amb Europa que integrar-se a l'EEE

  • L'exdegà del Col·legi d'Advocats d'Andorra ha dit que la independència judicial a Andorra és una 'fita difícil' per la mida del país i ha afegit que 'la condició sine qua non de la independència no és tant l'estructura com les persones'
27112012_rascagneres2
Imatge d'arxiu de l'exdegà del Col·legi d'Advocats, Jean Michel Rascagneres. Foto: ANA
L'exdegà del Col·legi d'Advocats d'Andorra, Jean Michel Rascagneres, creu que en el procés d'acostament a Europa és més factible un acord d'associació que l'entrada a l'Espai Econòmic Europeu. Rascagneres ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha afegit que un acord d'associació permetria negociar les especificitats de cada petit país.
Jean Michel Rascagneres veu més viable un acord d'associació amb Europa que no pas integrar-se a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). A les reticències de països com Noruega a permetre l'entrada de nous estats a l'EEE, l'exdegà del Col·legi d'Advocats qüestiona si els països de la Unió Europea voldran tractar de la mateixa manera Mònaco, San Marino i Andorra. En aquest sentit, apunta que si es fa un sol acord cap a l'EEE, s'entra en un 'mateix motlle' i tothom ha de funcionar 'de la mateixa manera'. En canvi, amb un acord d'associació es podrien tractar les especificitats de cada país. Per això, Rascagneres creu que un acord d'associació potser és 'més realista' que entrar a l'EEE tot i que ha afegit que el resultat final serà pràcticament el mateix.

Sobre el fet que la justícia pugui gestionar els seus propis recursos i que això reforci la independència del poder judicial, Rascagneres s'ha mostrat escèptic ja que creu que 'la independència no és nomes una qüestió de diners', tot i que ha afegit que seria una millora. A més, ha recordat que la independència a Andorra és una 'fita difícil' per la mida del país, i ha acabat posant de relleu que 'la condició sine qua non de la independència no és tant l'estructura com les persones'.

Rascagneres ha visitat els estudis de RNA abans de marxar cap a París on aquest divendres representarà el Col·legi d'Advocats al Saló Europeu de l'Advocat i del Dret on exposarà el conjunt de lleis econòmiques i fiscals d'Andorra. En aquest sentit, l'exdegà ha posat de relleu la necessitat de fer conferències d'aquest tipus per pal·liar el gran desconeixement que tenen del país i de la legislació fora de les fronteres andorranes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT