PUBLICITAT

Propietaris critiquen que Sercensa doni crèdit als inquilins

  • La parapública talla el subministrament elèctric passats alguns mesos des del primer impagament
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

Com a mínim dos propietaris lamenten que Sercensa, la distribuïdora elèctrica del Comú d'Encamp que presta els serveis al Pas de la Casa, els informés passats molts mesos que els llogaters no satisfeien les factures. En el contracte amb la parapública s'especifica que un motiu de suspensió del subministrament és «si l'usuari no hagués satisfet amb la deguda puntualitat l'import del servei». Però si el primer impagament data del desembre 2011, no ha estat fins el passat octubre que s'ha advertit als propietaris de l'imminent tall del subministrament. Així, es demanen per què la parapública dóna crèdit als inquil·lins.

Dóna la casualitat que els dos propietaris afectats, i podrien ser-ne més, tenen apartaments a l'edifici Lake Placid, i un també al Frontera Blanca. I els dos també tenien contractats els serveis a una immobiliària, que és a qui es giraven els rebuts de la llum, encara que els comptadors estiguessin a nom dels respectius propietaris. En un cas, el deute acumulat sumava 633,77 euros –per tres apartaments– abans no es comuniquessin al propietari les faltes. En l'altre, 218,69 euros per sis mesos. Aquests imports són les sumes dels rebuts impagats més la penalització pel retorn del rebut.

Ara ja han pagat. Ho han fet els propietaris dels pisos, i no pas el responsable del deute, a qui la parapública enviava els rebuts. No els quedava altra sortida si volien tornar a llogar l'apartament. Però no entenen perquè Sercensa ha permès que s'acumulessin impagaments des del desembre passat, com a mínim en un dels dos casos, encara que entremig s'hagin satisfet alguns dels rebuts. El primer rebut –del desembre del 2011– era de 22,8 euros, i en canvi, amb la suma de diferents mesos impagats, la propietat ha acabat pagant més de 200 euros.

Entenen que se'ls hauria d'haver avisat al moment, i no esperar que el deute s'engreixés. Per això acusen Sercensa d'haver donat crèdit a l'inquil·lí sense donar-ho a conèixer als propietaris dels comptadors.

A més, també denuncien que la parapública –Sercensa és una societat del comú encampadà, l'activitat de la qual és d'una distribuïdora elèctrica– no els ha volgut donar explicacions ni els ha atès correctament. En un dels casos, el propietari, que no és del país, ha decidit posar les seves propietats a la venda en paquet a un preu molt econòmic, segons explica el titular de l'altra propietat afectada.

En el cas de la propietat que ha hagut de fer front a un deute de 218,69 euros, el primer rebut impagat és del desembre passat. El gener, però, es va satisfer la factura corresponent. El mes següent, altra vegada va quedar impagat, i del març al maig, es van pagar els tres rebuts corresponents. A partir d'aquí ja no es respon a cap rebut, i se sumen als impagats els mesos de juny, juliol, agost i setembre. És a l'octubre quan s'avisa a la propietat, que ha de satisfer la suma per poder tornar a ocupar l'apartament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT