PUBLICITAT

Els penitenciaris reclamen «honor» davant el cas del pres de la Cellini

  • Neguen que es vulnerin els drets i desmenteixen a l'home romanès
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Els tres sindicats dels treballadors del Centre Penitenciari van emetre un comunicat el passat diumenge en el qual reclamen de la Direcció i del Ministeri de l'Interior una reacció «per tal de restablir d'una vegada per totes l'honor i la imatge de la Institució a la quina es deuen i ens devem».

Aquesta demanda sorgeix després que l'únic pres del robatori a la joieria Cellini, el romanès Constantin Dita, hagi presentat una denúncia a la Batllia per suposats maltractaments que hauria patit ell i altres interns per part d'alguns agents penitenciaris.

El Sindicat Penitenciari Andorrà, el Sindicat d'Institucions Penitenciàries i el Sindicat Andorrà d'Agents Penitenciaris van negar «taxativament que en cap circumstància es vulnerin els drets humans al Centre Penitenciari o s'infringeixin tractes vexatoris o degradants als presos, i molt menys se'ls maltracti».

Van afegir que tots els presos «incloent Dita, reben tots els tractaments mèdics, psicològics, farmacològics, odontològics, de rehabilitació, pròtesis dentals, ulleres, cirurgies i etcètera que demanen i que són costejats en la seva totalitat amb diners públics».

Pel que fa a les denúncies sobre la qualitat dels àpats, diuen que tot i no gaudir de «cap estrella Michelin» els menús els elabora una dietista col·legiada, i que «inclouen dietes variades per motius mèdics, religiosos i fins i tot estètics». A més, van informar que quan sol·liciten un àpat a la cuina, els penitenciaris mengen el mateix que els presos, amb la diferència que ells han de pagar-se el menú, mentre que els presos el «reben de franc, o millor dit, pagat pel contribuent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT