PUBLICITAT

Encamp puja un 23% el preu de l'Escola de Neu fins als 225 euros

  • El comú justifica l'augment amb l'objectiu de reduir les subvencions
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, i el cap del Departament, Manel Sánchez, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Encamp va presentar ahir la 14a edició de l'Escola de Neu, dirigida a infants i joves d'entre 5 i 17 anys, que aquest any comptarà amb 22 dies d'esquí entre el 12 de gener i el 24 de març. El conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, i el cap del Departament, Manel Sànchez, van explicar que el preu de l'activitat s'incrementa un 23% arribant als 225 euros per als residents a la parròquia, d'acord amb la voluntat del omú d'anar reduint progressivament la subvenció de les activitats que ofereix.

En canvi, Rogel es va mostrar convençut que, tot i que hi ha un estudi en marxa, el preu d'aquesta activitat no es veurà afectada per l'entrada en vigor de l'IGI, informa l'ANA.

L'Escola de Neu d'Encamp està ben consolidada com a activitat, ja que cada any aplega entre 180 i 200 inscrits. El cap del Departament de Joventut i Esports, Manel Sánchez, va explicar que gràcies a l'èxit obtingut des de fa tres temporades, es mantenen les modalitats d'estil lliure i surf de neu, així com la possibilitat d'acollir infants amb discapacitat, que va ser novetat l'any passat, i que va resultar «molt positiva tant pels dos infants que hi van participar com per la resta del grup».

L'Escola de Neu va obrir les inscripcions per als encampadans a un preu de 225 euros, i un 10% per sota amb el Carnet Jove o amb el Club Piolet. Sánchez va indicar que el preu es va incrementar respecte a l'any passat, que costava 183 euros, amb l'objectiu de reduir la despesa. «No és un preu exagerat», va estimar si es té en compte que inclou 22 dies d'esquí amb un total de 88 hores de monitor.

El conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, va destacar que l'any passat aquesta activitat va costar uns 44.000 euros i només se'n van recuperar 15.000. Pel que fa a l'entrada en vigor del nou IGI i al debat sobre si s'ha d'aplicar a les activitats que ofereixen els comuns, Rogel va dir que s'ha demanat un informe jurídic que determini a quines activitats s'ha d'aplicar i a quines no, però considera que «en principi el resultat serà que en aquest tipus d'activitat no caldrà».

D'altra banda, a partir del 10 de desembre s'obriran les inscripcions per a interessats de la resta de parròquies o de fora del país a un preu de 410 euros. Actualment, del total d'inscrits que hi ha habitualment, un 20% provenen d'altres parròquies i fins i tot infants de Barcelona que passen els caps de setmana a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT