PUBLICITAT

La previsió assegura l'Andros

  • Un estudi de l'Automòbil Club d'Andorra preveu de límit el 7 de desembre per tenir la pista en perfectes condicions
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Grandvalira Circuit espera les nevades dels pròxims dies Foto: TONY LARA

El Trofeu Andros té previst aterrar a Andorra divendres 14 i dissabte 15 de desembre. Resten menys de tres setmanes i encara el circuit està en asfalt viu. Fins ahir al migdia no hi havia neu, tot i que les nevades que es van iniciar al vespre i que avui continuaran, canviaran la cara de l'escenari de la competició. L'Automòbil Club Andorra (ACA) treballa amb unes previsions que, «sobre el paper», són «ideals», segons va manifestar ahir el secretari general de l'ens Toti Sasplugas, que es marca de data límit per tenir la instal·lació preparada el divendres 7 de desembre, a una setmana de la prova.

«Sobre el paper», com diu Sasplugas, l'informe de l'ACA diu que nevarà dos dies (ahir des del vespre i tot el dia d'avui) i després el dimecres hi haurà una treva. «La primera nevada la traurem de la pista per fer els talussos», afirma Sasplugas, que hi afegeix que l'altura d'aquests blocs de neu de seguretat ha d'arribar entre els 90cm i l'1,10m. Així mateix, la neu que cau al paddock no es toca. Aquestes zones es tanquen i les màquines no hi passen, per si s'ha d'utilitzar per a la pista. De fet, l'any passat la competició es va fer sobre la neu acumulada al paddock, degut a la manca de precipitacions.

Una vegada fets els talussos, si hi cau més neu a la pista es necessita entre 20 i 30cm per compactar-la i regar-la i, a partir d'aquest moment, només aigua i aigua perquè glaci, i en cap cas que els termòmetres superin entre els 9 o 10 graus centígrads a la zona. «Més de 10 graus el gel es desfà», va afirmar Sasplugas.

A més, segons les previsions de l'ACA, després de la treva que hi hauria demà, la neu tornaria a caure amb ganes el cap de setmana. «No ens interessa una gran nevada, sinó que nevi al voltant dels 30 centímetres per poder treballar». És precisament aquesta la previsió setmanal que té l'ACA, el que indicaria que en una setmana, pot estar fet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT