PUBLICITAT

El projecte Rober

CÀRITAS
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Fa més de 25 anys, Càritas Andorrana va posar en funcionament el Rober amb l'objectiu de proveir de roba, mobles i estris per la llar, a les persones i famílies més desfavorides del Principat.

Aquest servei va esdevenir un recurs social més per als professionals de l'àmbit social, alhora, que permetia a les famílies amb pocs recursos econòmics cobrir de forma gratuïta la necessitat d'abric. Amb el temps es va passar de la gratuïtat a la venda a un preu mòdic i gairebé simbòlic. I més endavant, el projecte va afegir la vesant de la sostenibilitat ambiental.

La finalitat del projecte Rober: «reciclatge i solidaritat», és la gestió de tèxtils i voluminosos de particulars i empreses, per proveir famílies i persones del Principat amb pocs recursos econòmics o en situació de dificultat i contribuir a la millora del medi ambient a través de la gestió adequada dels recursos i dels residus.

El projecte combina l'acció social amb la missió d'ajudar les persones i famílies més desafavorides en la millora del seu benestar social amb la gestió racional dels recursos i dels residus, amb l'objectiu de minimitzar la producció de residus (reduir), reutilitzar al màxim els productes (reutilitzar) i dipositant els residus als contenidors de reciclatge corresponents perquè es puguin tornar a transformar en productes (reciclar).

El projecte Rober incideix també en la sensibilització de la societat a través dels usuaris i de les persones i entitats que col·laboren amb la nostra entitat. Sensibilització i educació per fer viable un model de consum responsable i racional.

Finalment el projecte Rober realitza accions encaminades al foment del voluntariat i realitza també accions destinades a promocionar col·lectius en dificultats; usuaris del Servei de Salut Mental de l'Hospital, per tal que puguin ocupar part del seu temps col·laborant amb una entitat, persones que compleixen algun tipus de condemna al centre penitenciari i que estan incloses en el programa de treballs en benefici de la comunitat.

Càritas Andorrana disposa de personal remunerat i voluntari per desenvolupar aquest projecte, 2 persones assalariades, 2 administratives, 8 voluntaris.

El percentatge de reutilització de tot el material que es va gestionar l'any 2011 va ser del 82% enfront el 18% de residu. Tot el material que arriba en males condicions o que no es apte per a la seva reutilització es converteix en residu i es trasllada a la planta de reciclatge per una gestió adequada. L'any 2011 en el marc del projecte Rober, 2.227 persones van adquirir roba, mobles o estris de segona mà per a les seves famílies.

Es varen realitzar 338 donacions gratuïtes a famílies amb greus dificultats socials, familiars i/o econòmiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT