PUBLICITAT

1.637 catalans residents han votat a les eleccions al Parlament

  • El 13,79% dels 11.844 catalans residents a Andorra han exercit el seu dret a vot a les eleccions celebrades aquest diumenge
El 13,79% dels 11.844 catalans residents a Andorra han exercit el seu dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge. El total de vots rebuts per correu i en urna des de dimecres fins divendres és de 1.637, segons han informat des del Consolat. Les dades, però, no es poden comparar amb les de les darreres eleccions autonòmiques ja que aleshores només es podia votar per correu i no en urna al consolat, han recordat. Amb tot, es reconeix una alta afluència que podria ser similar a la de les eleccions generals del 20 de novembre de l'any passat.
Del 16,6% dels catalans residents al Principat que van demanar el vot des de l'estranger, un 13,79% han dipositat finalment la seva papereta a les urnes del consolat espanyol o l'han transmès a la Junta Electoral corresponent per correu. Segons ha informat el cònsol en un comunicat, 1.637 persones han exercit el seu dret a vot, de les quals 899 corresponen a la província de Barcelona, 546 a Lleida, 113 a Tarragona i 79 a Girona. 

Tot i que les dades no es poden comparar amb els darrers comicis autonòmics, des del consolat s'ha considerat important l'afluència de votants i algunes fonts l'equiparen amb les darreres generals, com a mostra de l'interès suscitat per aquestes eleccions. Una altra mostra d'això, és l'increment del 45% de la demanda de vot per correu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT