El Lusitans pateix per mantenir-se al capdavant

• Els quatre primers s'imposen als quatre últims en la primera jornada de la segona volta
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Atabu condueix la pilota en un atac del Lusitans contra el Principat en la segona part, ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El Lusitans va haver de patir per mantenir-se al capdavant de la classificació a Primera en una primera jornada de la segona volta en la qual els quatre primers es van imposar als quatre últims. La classificació, per tant, no pateix més alteracions que la de veure com els equips de play-off d'ascens s'allunyen una mica més dels de la permanència.

El Principat de Raúl Cañete, ja reconegut com l'equip revelació, va vendre molt cara la derrota. La primera part va ser de clar domini del Lusitans. Va tenir nombroses ocasions per avançar-se en el marcador però va acabar fent-ho des dels onze metres, arran d'un penal dubtós a Bruninho en el minut 29 que Atabu va materialitzar.

La segona part va ser molt més oberta. Luís va veure al minut 48 com Fajardo treia sobre la línia el segon gol de l Lusitans però en un intercanvi d'ocasions clares Zambrano va rematar de cap fora, tot sol, una centrada de Maicon des de la dreta. La contrarèplica la va tenir Brunihno, amb una altra rematada de cap al pal. Era, però, un avís amb intencions abans de marcar el seu golet –gairebé mai falla a la cita–, perquè al minut 78 va rebre entre línies, es va girar, va seure dos defensors i amb un xut ras i col·locat va sorprendre Mati. Amb aquest ja són 8 els gols de Bruninho, que es manté pitxitxi de Primera.

Ja en el descompte i amb el Principat amenaçant la porteria del líder, Leo va trobar carril per la banda dreta i de nou, com la setmana passada, va picar la pilota per sobre del porter per fer el tercer. El Principat ni molt menys va rendir-se i Palomo va engaltar una pilota a la frontal per fer el gol de l'honor del Principat.

El pidasa, amb incertesa / El Pidasa no va patir per imposar-se al Burger King, però sí que va estar gran part del matx alerta, donat que l'avantatge que tenia en el marcador era mínim. Alejandro va marcar el 0-1 al minut 29 en rebre la passada de la mort de Pousa i després de nombroses ocasions dels de Lluís Blanco per avançar-se en el marcador. Abans del descans l'equip colomenc va tenir més ocasions per marcar el segon, la més clara una de Fité a boca de canó que va treure el porter amb la punta del peu. El gol no entrava i hi havia aquella sensació d'incertesa, de que en qualsevol moment una errada podia acabar en l'empat.

Però la realitat era una altra. El Pidasa dominava, no patia gaire darrera i al minut 81 Mercadé va acabar amb les especulacions en marcar el 0-2 definitiu amb una falta directa xutada a l'escaire.

FESTIVAL DE GOLS DE SANT JULIÀ I UE / En els duels de la UE Santa Coloma i el Sant Julià contra Engordany i Encamp, respectivament, tampoc no van haver-hi sorpreses. Els lauredians van fer una maneta al cuer amb Kiko Girau com a gran protagonista amb un pòquer de gols. Abans del descans ja havia aconseguit el hat-trick amb gols als minuts 32, 40 i 42. Fabio va fer el quart al 49 i de nou Kiko va tancar el marcador al 56.

La UE tampoc no va patir gaire per imposar-se per 7-0 tot i que al descans manava per 1-0. L'Engordany va pagar ahir les conseqüències de l'empat de l'equip de Lluís Miquel Aloy la setmana passada contra el Principat. Josep Vall va emular Kiko amb un pòquer de gols, als minuts 8, 55, 69 i 77. Van completar la golejada Rubio (50'), Gerard Aloy (65') i Víctor Bernat (85').