PUBLICITAT

Vaquèira inverteix 2,2 milions i està a l'espera del fred i la neu

  • L'estació d'esquí lleidatana incrementa el forfet un euro per l'augment de l'IVA
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
Les pistes de Vaquèira-Beret, la temporada passada. Foto: VAQUÈIRA

Vaquèira-Beret està a punt de començar la temporada i només està a l'espera de l'arribada de la neu per obrir les pistes. Tot i la crisi, Vaquèira ha invertit 2,2 milions en millores, una xifra molt inferior als poc més de sis milions que es van invertir l'any passat. Aureli Bisbe, director general de l'empresa, ha explicat que en un entorn de recessió i amb incerteses sobre l'arribada de la neu, l'empresa s'ha curat en salut invertint el suficient per millorar l'estat de les pistes i per oferir una graella de serveis per als esquiadors potencials. La contenció de despeses s'ha notat en el preu del forfet que aquest any s'ha pujat un euro, de 46 a 47 euros, per l'increment de l'IVA del 8% al 10%.

La temporada d'aquest any serà «difícil» tant per l'entorn econòmic com pel retard de l'arribada del fred, segons ha explicat a l'ACN el director general de Vaquèira-Beret, Aureli Bisbe.

Tot i aquest entorn de dificultats, l'empresa ha optat per invertir 2,2 milions en obres de millora de les pistes i per mantenir el mateix nivell d'ocupació de l'any passat, uns 600 llocs de treball directes. El benefici obtingut l'any passat va ser de l'entorn dels poc més de dos milions d'euros, una xifra que s'acabarà de concretar abans de la primera setmana de desembre, quan s'han d'aprovar els comptes de l'empresa.

Ingressos / La previsió d'ingressos de la instal·lació per aquest any és d'uns 33 milions d'euros, una xifra similar a la de l'any passat, quan es van registrar 760.000 jornades d'esquí durant tota la temporada, una xifra molt similar a la de l'any anterior.

La contenció de les despeses s'ha mantingut com una tendència consolidada els últims anys, tot i que aquest any, amb l'increment de l'IVA del 8% al 10%, ha obligat a l'empresa a augmentar el preu del forfet de 46 a 47 euros. Bisbe destaca que els últims quatre anys el forfet només s'ha incrementat en dos euros.

El director general aclareix que el nombre de forfets que es preveu comercialitzar aquest any arriben a 760.000, dels quals 160.000 seran tiquets de temporada. Del conjunt de les vendes de forfets, un 30% es fa a través de les agències de viatges i la resta es comercialitzen a les taquilles de la instal·lació.

En relació amb el perfil de procedència geogràfica de l'esquiador, de la regió centre i de Madrid suposen el 35% dels visitants, el 25% són catalans, el 20% estrangers, bàsicament francesos, i el 20% restant de la resta de comunitats autònomes espanyoles.

Vaquèira-Beret celebra aquest any el 50è aniversari. Amb motiu d'aquesta celebració a l'auditori de l'Illa Diagonal aes va estrenar la pel·lícula Aran In Edith del director Nil Torremocha.

Bisbe ha explicat que els resultat de l'exercici passat va ser similar a l'anterior i això es va poder aconseguir gràcies a que la temporada va ser més curta i per tant les despeses corrent es van reduir i els costos d'explotació van ser menors, cosa que va poder compensar la caiguda d'ingressos. La instal·lació es va mantenir oberta l'any passat entre el 20 de desembre i la festivitat de Setmana Santa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT