PUBLICITAT

Forta caiguda d'Esteve en el debut a la Copa del Món de descens

  • Gutiérrez, avui a Aspen, mentre que Vidosa es queda a les portes de la 2a mànega en la Copa d'Europa
EL PERIÒDIC
LAKE LOUISE / LEVI / GEILO

Periodic
El noruec Svindal es va imposar ahir a la pista de Lake Louise en la Copa del Món. Foto: ALEXIS BOICHARD / AGENCE ZOOM

Dura caiguda de Kevin Esteve en la primera prova de la Copa del Món de descens, disputada ahir a Lake Louise (Canadà). L'andorrà no va poder superar una de les zones i va acabar sortint-se de la pista, rebent forts cops a l'espatlla i al colze, tot i que en principi sense més conseqüències que contusuions.

D'aquesta manera, les esperances andorranes per la màxima competició de l'esquí alpí estan ara en mans de Marc Oliveras, que avui disputa a la mateixa estació la cursa de supergegant de la Copa del Món, i de Mireia Gutiérrez, que és a Aspen (Estats Units), on també avui corre l'eslàlom de la mateixa competició mundialista.

Esteve va perdre massa temps d'inici, primer amb un 0,88s en el primer punt cronometrat, que va augmentar a 1,91s i 3,65s just abans que perdés el control i acabés fora de competició donant-se un fort cop a l'espatlla i al colze.

GUTIÉRREZ, A ASPEN EN COPA DEL MÓN / L'estació d'Aspen acull avui l'eslàlom de la Copa del Món femenina. Mireia Gutiérrez disputa aquesta segona cita del calendari mundialista, després d'haver estat 35a en l'anterior, celebrada a Levi (Finlàndia) el passat 10 de novembre. Des de llavors no ha deixat els entrenaments. Abans d'arribar a Aspen, va estar uns dies amb l'equip francès a l'estació de Loveland, a Colorado.

COPA D'EUROPA A LEVI / Ahir també es va celebrar el primer eslàlom de la Copa d'Europa de Levi –demà, el segon–, on Roger Vidosa i Nil Ruiz no van entrar entre els 60 millors que dóna accés a la segona mànega. Ruiz se'n va sortir del traçat en la part alta i va haver d'abandonar, mentre que Vidosa, que va fer una bona baixada, va cometre una petita errada en la part baixa, suficient per quedar-se a les portes de la 60a plaça que al final no va poder assolir.

Nil Ruiz va tenir un problema a la zona alta i no va poder rectificar, quedant fora de cursa. Pel que fa a Vidosa, la valoració que fa la FAE és positiva després d'unes primeres sensacions la setmana passada bastant negatives, ja que l'esquiador no trobava el punt als seus nous esquís. La falta de confiança en ells l'afectava, però sembla que ahir va tenir altres sensacions. «S'ha tirat a totes i ha esquiat al nivell que ell té, el que és una bona notícia», va dir ahir el director tècnic, Carles Visa, que va explicar l'errada que hviaa deixat sense classificació a l'andorrà: «Se li ha enganxat un esquí, però ha tornat a entrar». En tot cas, Visa va analitzar la cursa del massanenc: «No s'ha quedat lluny dels 60, i això és el que s'ha de veure amb bons ulls».

ELS JOVES, AL NACIONAL JÚNIOR NORUEC / L'estació de Geilo Asleloypa de Noruega va acollir ahir els Campionats Nacionals Júnior d'aquest país en gegant. Només tres andorrans hi van córrer –era el cupo màxim–: Jan Missé, Gabi Barios i Àxel Esteve. Tots tres van esquiar en els marges de punts FIS que igualen els de la temporada passada, això és al voltant dels 60, la qual cosa la FAE valora com a positiu per ser l'inici d'aquesta nova campanya.

Es van disputar dos gegants. En el primer, Àxel Esteve va ser 28è amb dorsal 54 i amb 56.38 punts FIS (1min 48,99s). El vencedor va ser el noruec Per Torstein Haugen (1.45.63). Pel que fa a Jan Missé, va acabar 36è amb dorsal 39 i amb 68.93 punts FIS (1min 50,48s), mentre que Gabriel Barios no va superar la segona mànega.

En el segon gegant, guanyat pel noruec Martin Olav Brusletto amb 1.46.24, Jan Missé va ser el millor de la FAE en la 32a posició i el dorsal 38, amb 1min 50,00s i 61.33 punts FIS. No massa lluny, en la 45a posició, Gabriel Barios (dorsal 60) va finalitzar amb 1min 51,64s i 75.07 punts FIS, mentre que Àxel Esteve no hva acabar la segona mànega.

Carles Visa, director tècnic de la FAE, va fer l'anàlisi: «Esquien al nivell de punts de la temporada passada i és important que ho facin ara. És un bon senyal, però ara s'ha de millorar aquest resultat que pensem que és correcte».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT