PUBLICITAT

Tercera Copa d'Espanya de 2RM per a Vinyes en vèncer a Madrid

  • Suzuki guanya en marques com fa un any, i Carchat pateix un toc i una avaria tot i que pot seguir
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Vinyes, en el tram nocturn del Ral·li de Madrid on ha revalidat el títol. Foto: FOTO ESPORT

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van fer bons els pronòstics en el tercer Ral·li Comunitat de Madrid-RACE, prova que tancava la temporada 2012 del Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt, i on Joan Carchat (Porsche GT3) va tenir problemes per continuar després d'una topada i trencar el radiador, tot i que es va acollir al superral·li per seguir.

Vinyes i Mercader van ser els millors una vegada més (7 de 9 aquesta temporada) en la Copa d'Espanya de 2 rodes motrius (2RM) i van aconseguir decantar al seu favor el títol de la categoria a més de sentenciar el títol de marques a favor de Suzuki.

Vinyes no tenia cap necessitat de prendre riscos i així ho va fer. Malgrat tot va ser el més ràpid a l'especial inicial disputada en el Jarama i va cedir 2s a Anxustegi en el primer pas per Navafría. En el següent pas per aquesta especial no va variar la decoració, Vinyes va cedir 3s al seu company d'equip i al final de la primera etapa els pilots de Suzuki estaven separats per 3 dècimes.

El canvi d'especials no va variar la tònica. Vinyes seguia amb el ritme, continuava perdent alguns segons respecte al seu company, però l'objectiu continuava sent assegurar el títol i cada vegada estava més a prop. Després de completar les dues passades per Canencia i Morcuera els pilots de Suzuki Ibèrica Motorsport estaven separats per 4s (a favor d'Anxustegi) mentre que Pernia, el gran rival de Vinyes per al títol de 2RM estava en una amenaçadora tercera posició. Tot estava per decidir.

En la recta final, Vinyes i Mercader van incrementar el ritme i van aconseguir el millor registre tant per la segona passada pel Jarama com pel Atazar. Quedava una sola passada pel Jarama i Vinyes se situava al capdavant de les 2RM amb 2s d'avantatge sobre Anxustegi, i triomf i títol per a Vinyes. «Estic molt content per la temporada, repetir els èxits assolits durant la temporada passada era tot un repte i ara mateix és una realitat», va dir el pilot.

CARCHAT, TOPADA I SUPERRAL·LI / Al final de la primera etapa, Joan Carchat va tenir un toc i va trencar el radiador. Havia superat les tres especials de la primera etapa, però era impossible plantejar-se acabar el llarg enllaç (100km) que hi havia des del final de Navafría fins al parc tancat del Jarama. No hi havia una altra opció que abandonar, però a la nit els tècnics de Juanillo Racing van solucionar l'avaria i Carchat va seguir per acumular quilòmetres però, amb el superral·li, sense entrar en la classificació de la carrera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT