PUBLICITAT

La Batllia registra un augment d'expedients civils superior al 30%

  • L'últim mes, la mitjana ha estat de set anuncis de subhasta pública per butlletí oficial publicat
  • El major nombre de subhastes evidencia que també han crescut els procediments per deutes
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Des de l'inici de l'any judicial, la Batllia ha registrat un augment de més del 30% en el nombre d'expedients civils respecte a l'any anterior. Des de la mateixa Batllia, relacionen aquest augment de procediments civils amb la situació de crisi econòmica, ja que els expedients tracten temes que van des d'acomiadaments de la feina fins a impagats. Precisament pel que fa als deutes, el BOPA de la darrera setmana publicava un total de deu anuncis de subhastes públiques, majoritàriament de vehicles i immobles, una xifra que contrasta clarament amb la d'un any enrere: el BOPA del 5 d'agost de l'any passat no anunciava cap subhasta.

Si es miren els butlletins oficials de l'últim mes, des del 7 de juliol fins al 4 d'agost (un total de cinc butlletins), la mitjana és de set subhastes públiques per BOPA. L'únic dia amb un sol anunci de subhasta per part de l'Administració de Justícia, corresponent a una finca, va ser el 14 de juliol. El 7 de juliol, en canvi, es van publicar un total d'11 subhastes, de les quals només dues corresponien a vehicles i la resta, a unitats immobiliàries, pisos i apartaments.

La situació l'any passat era diferent. Tenint en compte els sis butlletins que es van publicar en el mateix període, de l'1 de juliol al 5 d'agost, la mitjana resultant és de 2,7 subhastes per BOPA. A més, en aquella època, la meitat de les subhastes corresponien a vehicles: 8 de les 16 subhastes anunciades en aquell període.

Més enllà de les xifres absolutes, l'augment de les subhastes d'aquest últim mes respecte al mateix període de l'any anterior és del 159%. Igualment, l'augment de les subhastes de pisos respecte a les subhastes de cotxes i motocicletes indica deutes més importants i, previsiblement, amb una major incidència sobre les vides de les persones que han de subhastar els béns.

CAP ANÀLISI
Fonts de la Batllia van assegurar que, ara per ara, no s'ha fet cap anàlisi de l'evolució del nombre de subhastes en l'últim any. Així i tot, sí que han notat l'augment del nombre d'expedients civils als quals han de fer front. Des de l'inici del present any judicial, que comença l'1 de setembre, la Batllia xifra aquest augment en més del 30%. L'increment ha estat progressiu, ja que, el mes de març passat, el president de la Batllia, David Moynat, el xifrava només en el 21%.

D'entrada, l'Administració de Justícia considera que aquest increment de procediments civils és una conseqüència lògica de la crisi. Quan s'arriba al final del procediment i s'executa la resolució judicial, si hi ha deutes, es procedeix a la subhasta pública de béns, per la qual cosa és normal que, mesos després que hagi començat a créixer el nombre d'expedients, creixin també les subhastes. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT