PUBLICITAT

L'ADA vol agilitzar tràmits per a casos de violència domèstica

  • L'associació reconeix que l'anonimat és un punt menys a Andorra
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presidenta Nazzaro parla amb una assistenta al taller, ahir. Foto: ANA

L'Associació de Dones d'Andorra (ADA) va celebrar ahir la iniciativa dels dos grups parlamentaris d'impulsar un projecte de llei contra la violència de gènere i la possibilitat de poder col·laborar en la seva elaboració. La seva presidenta, Montserrat Nazzaro, va indicar que el primer que cal fer en aquest sentit és «agilitzar els tràmits» perquè els casos es resolguin quan abans millor, sobretot quan hi ha menors implicats.

L'ADA va tractar aquest tema en una jornada d'activitats amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere a l'Alberg de la Comella, on es van reunir una vintena de persones. Tot de cara pel Dia internacional contra la violència envers les dones que se celebra avui.

També es va muntar un taller de tapping per controlar les emocions negatives i un dinar de germanor. Tot i que inicialment estava prevista una sessió de dansa del ventre, aquesta es va posposar per a un altre dia, informa l'ANA.

Durant la celebració d'aquest acte, la presidenta de l'ADA, Nazzaro va celebrar la decisió dels grups parlamentaris del PS i DA de treballar per elaborar una proposició de llei contra la violència de gènere durant el 2013. «Tots els passets, grans o petits, per millorar aquest problema són benvinguts», va estimar. Així mateix, també va valorar la possibilitat de les associacions de participar en l'elaboració d'aquest projecte.

El primer objectiu que va considerar que ha de complir aquesta iniciativa és el «d'agilitzar els tràmits», sobretot quan hi ha menors ja que «són els que paguen els plats trencats dels problemes dels grans», va indicar Nazzaro. «Ho tenim coordinat, sabem el que hem de fer i ara cal que s'acceleri tot», va afegir.

La presidenta de l'ADA va reconèixer que encara costa perdre la por a denunciar de les dones però que cada vegada són més valentes perquè hi ha una major consciència social. Amb tot, a Andorra, la manca d'anonimat «és un punt menys» perquè tothom es coneix, va dir.

Amb tot, Nazzaro va instar a les dones que es trobin en situacions de violència de gènere que denunciïn i demanin ajuda, que s'adrecin a qualsevol associació, al servei d'atenció integral a la dona, a la policia o als treballadors socials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT