PUBLICITAT

JazzHivern estrena el primer dels set concerts del festival

  • També es projecta un cicle de pe·lícules relacionades amb la vessant musical
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment de l'assaig de la banda, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Ahir a la nit va començar la segona edició de JazzHivern. Una nova temporada de l'aclamat certamen del passat 2011. Aquesta es tracta d'una iniciativa nascuda l'any passat amb l'objectiu de recuperar progressivament la dinamització de l'Auditori Nacional i que va aconseguir aplegar als cinc concerts programats fins a 1.500 persones, que s'espera que siguin més en l'actual edició.

En aquesta nova etapa s'han programat set concerts que fusionaran el jazz amb altres estils musicals, unes actuacions que continuaran «donant a conèixer aquest gènere musical que ha influït i ha configurat una gran part de la música actual», tal i com va destacar el ministre de Cultura, Albert Esteve.

Ell mateix va ampliar que la presència andorrana en aquesta segona edició donarà especial rellevància als baixistes en concerts homenatge. Com a novetat, aquesta temporada que es va iniciar ahir es dóna també una activitat paral·lela i complementària al JazzHivern amb la projecció de tres pel·lícules on la vida d'alguns dels intèrprets més importants o la música de jazz és part fonamental de l'argument. Les projeccions, que «permetran consolidar i fer créixer el projecte», es posen als cinemes del centre comercial Illa Carlemany.

La segona temporada es va encetar ahir amb els Funkystep and the Sey Sisters. Es tracta d'una formació molt propera a Andorra que incorpora a l'escenari nou músics (tres veus femenines de color, teclats, bateria, saxo, trompeta, guitarra i baix) que van fer un repàs dels millors temes de soul, funk i rithm-and-blues.Va ser un concert per a un bon començament, ja que es tracta d'una formació molt dinàmica que amb el seu ritme contagia les ganes de ballar a tothom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT