PUBLICITAT

Els funcionaris creuen que l'anunci de Martí sobre les pensions és 'contraproduent' per iniciar les negociacions

  • Torra ha acusat Martí de dir 'la veritat a mitges' perquè el percentatge aproximat del cap de Govern no es pot comparar amb el 70% garantit que tenen actualment
22112012_torra
El portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, en una imatge d'arxiu. Foto: ANA
El portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, ha valorat aquest divendres les declaracions del cap de Govern, Toni Martí, en relació al 62% del sou amb què es jubilarien els treballadors públics i ha reconegut que és una acció 'contraproduent' per començar amb bon peu les negociacions que han d'iniciar. Torra ha acusat Martí de dir 'la veritat a mitges' perquè el percentatge aproximat del cap de Govern no es pot comparar amb el 70% garantit que tenen actualment. Donat que creu que manca informació, ha reclamat que se'ls enviïn les simulacions per escrit 'perquè tothom vegi d'on surt aquest 62%'.
La Plataforma de Funcionaris no ha volgut valorar el percentatge del sou que quedaria als funcionaris un cop es jubilin perquè 'seria contraproduent amb el clima de negociacions que podríem entaular'. 

D'entrada, el portaveu de la Plataforma, Joan Torra, ha considerat que el 62% que va dir el cap de Govern és una xifra aproximada que no es pot comparar amb el 70% garantit actual. Torra ha assenyalat que imaginen d'on surt aquesta dada pel que els han transmès els sindicats de les simulacions, però ha assegurat que cal veure els interessos bancaris i l'IPC que s'hi aplica, entre altres, 'per fer-ho més realista'. 

En aquest sentit, des de la Plataforma demanen al cap de Govern que els enviïn les simulacions sense fer-los esperar més i per escrit 'perquè tothom vegi com es calcula el 62%'. Aquestes també han d'establir l'aportació de cada part perquè estan d'acord a cotitzar però s'ha de crear un nou sistema 'assumible i creïble'.

El representant sindical ha assenyalat també que aquesta dada s'ha de comparar no només amb la situació dels treballadors privats sinó amb la dels empleats europeus.' A França es jubilen amb el 98% de l'últim salari', ha recordat Torra.

També ha instat al Govern a complir l'actual Llei de la Funció Pública, que en la seva disposició addicional vuitena inclou que els plans de jubilació voluntària en cap cas podran establir condicions menys favorables que les regulades pel referit Decret. 'Si l'anunci del cap de Govern no va enfocat a complir aquesta llei, que es posin a treballar una nova Llei de la Funció Pública', ha reclamat el portaveu sindical.

Tot i que la valoració general és que tant el percentatge com el nivell de garantia semblen desfavorables als sindicats, el portaveu de la Plataforma reconeix que hi ha moltes variants i que cada sindicat té una 'línia vermella' que estableix per als seus afiliats. 'No cal que sigui un 70% ni un 62%, però que estigui garantit', ha remarcat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT