PUBLICITAT

Nova web amb receptes i llocs on comprar aliments aptes per al·lèrgics

  • L'Associació d'al·lèrgics i intolerants alimentaris (AIA) ha presentat el web www.alergiesandorra.org amb el que volen donar informació i orientació als més de 300 al·lèrgics que calculen que hi ha al país
23112012_web2
La presidenta de l'Associació d'al·lèrgics i intolerants alimentaris (AIA), Teresa Font, ha presentat el web sobre al·lèrgies amb l'assessor de Benestar, Ramon Nicolau, i la representant de l'empresa Net marqueting, Mònica Fresno. Foto: ANA/ M.C.
L'Associació d'al·lèrgics i intolerants alimentaris (AIA) ha presentat aquest divendres el web www.alergiesandorra.org amb el que volen donar informació i orientació als més de 300 al·lèrgics que calculen que hi ha al país. El portal vol ser una eina pràctica amb receptes elaborades amb aliments aptes per al consum dels al·lèrgics i establiments on poden adquirir aquests productes. Tot i que el web se centra de moment en dolències relacionades amb l'alimentació, l'assessor tècnic de Benestar, Ramon Nicolau, ha indicat que en els propers anys se'n poden incloure de noves, per exemple, relacionades amb temes mediambientals.
Unes 300 o 350 persones a Andorra pateixen algun tipus d'al·lèrgia o intolerància alimentària, segons els càlculs de l'AIA. D'aquests al voltant de 150 són nens que s'han pogut detectar dins del sistema educatiu, ha explicat la presidenta de l'entitat Teresa Font durant la presentació del web www.alergiesandorra.org.

Amb l'objectiu d'informar i ajudar els intolerants a cuidar la seva salut i perquè els ciutadans també puguin identificar les diferents dolències, l'AIA ha elaborat amb el Ministeri de Salut i Benestar aquest web com a eina pràctica i de fàcil consulta. 

En aquests moments el portal inclou vuit al·lèrgies o intoleràncies, entre les quals la intolerància a la lactosa, l'al·lèrgia a l'ou, al peix o al marisc; als fruits secs i als cereals, entre altres. Això no vol dir que amb els anys se n'incloguin d'altres, com ha indicat l'assessor tècnic de Benestar, Ramon Nicolau, ja que es detecten noves problemàtiques i hi ha països que ja treballen amb dolències relacionades amb el medi ambient.

Nicolau ha explicat que no hi ha un augment de casos sinó que cada cop es disposa de més informació i això permet detectar el fenomen abans i de forma més senzilla. Amb tot, el web aporta informació sobre les al·lèrgies i els aliments que les poden causar però sobretot es vol distingir amb receptes i llocs on es poden adquirir els productes aptes per al consum d'aquestes persones. Segons el portal, en aquests moments hi ha set establiments comercials on es poden trobar aquests aliments.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT