PUBLICITAT

El Govern i els cònsols reprenen les converses per arribar a gestionar millor les competències

  • Mandicó diu que ha estat una primera presa de contacte que ha servit per marcar la metodologia de treball i que l'objectiu és poder enllestir la negociació durant l'any vinent
23112012_reunio consols cap
Els cònsols s'han reunit aquest divendres al matí amb el cap de Govern. Foto: SFGA
Els cònsols de les set parròquies s'han reunit aquest divendres amb el cap de Govern per reprendre el treball per reformar el sistema de competències i transferències. El portaveu de la trobada i cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha explicat a l'ANA que ha estat una primera presa de contacte que ha servit per marcar la metodologia de treball, i que l'objectiu és poder enllestir la negociació durant l'any vinent. Mandicó ha indicat que la voluntat és buscar 'qui ha de fer què, com s'ha de fer i com es finança', i que es treballarà sobre la tasca que ja van iniciar els cònsols de l'anterior mandat.
Pel que fa a les manifestacions fetes aquest dijous pel president de DA, Toni Martí, assegurant que s'ha d'acabar amb l'esperit parroquialista, ja que l'actual sistema és insostenible, Mandicó entén aquestes paraules en el sentit que amb el treball que ara es comença, 's'aconseguirà gestionar les competències de manera diferent, i això aportarà un estalvi', i al mateix temps un benefici de cara al ciutadà. 'En cap cas això vol dir que el cap de Govern vulgui que desapareguin les parròquies', ha assegurat Mandicó.

El cònsol de Canillo ha indicat que aquest divendres no s'ha aprofundit en cap tema en concret, i tampoc s'ha tractat la problemàtica que genera l'entrada en vigor de l'IGI en relació als preus públics dels comuns i en relació a la recaptació per ITP. No obstant, Mandicó ha reconegut que els cònsols volen trobar una solució el més aviat possible, i en aquest sentit ha informat que la propera reunió s'ha fixat pel 4 de desembre, data en què ja s'entrarà més en el detall de la qüestió i que comptarà amb la presència del ministre de Finances, Jordi Cinca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT