PUBLICITAT

Ningú no regala res

  • La 8a victòria passa per derrotar un dur Palència que només ha perdut dos partits, amb Leyma i Knet
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Maresch prova la duresa defensiva en un partit, la mateixa que es trobarà avui el River al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Si el River Andorra vol sumar la 8a victòria, se l'haurà de treballar molt avui, a partir de les 21.00h al Poliesportiu, contra un dels equips més durs d'aquesta LEB Or. El Palència ha sumat cinc victòries, i les úniques dues derrotes que en té en el seu caseller són per culpa del Leyma Corunya (76-85), que manté el mateix ritme que els castellans (5-2), i del Knet de Jesús Sala a la pista riojana (97-87). Jornada 2 i 6. La resta, triomfs i de solvència alguns, com el de la setmana passada contra el Barça B (95-87). «És l'equip tapat per al gran públic, però no per als professionals», va assegurar ahir el tècnic Joan Peñarroya, a qui no obsessiona ni molt menys la 8a victòria que suposaria trencar el rècord de la competicíó per a un debutant. Només el Caja Cantàbria en la temporada 96-97 i el Plasència Galco en la 03-04 van aconseguir les set victòries seguides que en sumen els andorrans.

«És un equip que juga amb molt equilibri, i això també ho diuen els seus números, són molt sòlids en defensa i juguen molt a gust amb una defensa agressiva, roben pilotes i corren el camp. No et pots fixar en un jugador en concret». Aquesta definició del tècnic manresà sembla una definició perfecta del que és, també, el River. Així que el duel d'avui serà entre dos equips semblants, amb aportacions particulars diferents, però amb un aire de roca que obligaran a lluitar molt al rival. Ningú no regalarà res, i molt menys si es tracta de la 8a victòria dels andorrans. Això sí, el Poliesportiu amagarà un arma: des del club s'ha demanat una marea blava amb samarretes per fer ambient corporatiu. Ja es veurà la força que això dóna.

LES ESTADÍSTIQUES, A FAVOR DE PALÈNCIA / Els números diuen que el Palencia i el River estan molt igualats, però són els castellans els que, fent una comparativa més profunda, guanyen en el paper. Els homes de Natxo Lezkano són superiors en gairebé tot, i només es veuen inferiors al River en tres aspectes: el rebot defensiu és patrimoni andorrà amb 23 pels 20,4 del Palència; els rebots totals, també, amb 31,9 per 29,6; en pèrdues de pilota, el River en perd menys, 13,1, per les 14,3 dels espanyols.

En la resta, Palència mana: gairebé anota quatre punts més per partit, l'encert de dos punts és superior (55,8% per 53,7%), però molt més ho és en tirs de tres (39% pel 34,5%). Tot sigui que, avui, les estadístiques no serveixin per a res.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT