PUBLICITAT

Verdú dóna un pas endavant en acabar 49è a la Copa d'Europa

  • L'andorrà, el més jove de tots els esquiadors, il·lusiona els tècnics amb un gegant de qualitat
EL PERIÒDIC
LEVI

Periodic
Joan Verdú, l'any passat en la cursa en què va obtenir la primera medalla olímpica per a Andorra, a Innsbruck. Foto: REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Joan Verdú va donar ahir una alegria a l'esquí andorrà després d'aconseguir entrar en la segona mànega de classificats per disputar la ronda final de la Copa d'Europa de la disciplina de gegant, només reservada per als 60 millors, i acabar el 49è. Per contra, Roger Vidosa va evidenciar novament els problemes que està tenint amb els seus esquís, i no es va poder classificar per segon dia consecutiu.

Verdú, el més jove de la cursa amb 17 anys, que va sumar un temps de 2min 13,33s, a 5,04s del millor temps del finlandès Victor Malmstrom (2min 08,29s) i 40,96 punts FIS, va protagonitzar una de les actuacions destacades del dia, perquè la seva competició es va produir en unes condicions dolentes de visibilitat i amb la pista bastant malament, i amb tot el seu rendiment va ser molt alt, en paraules dels seus tècnics. Segons la FAE, fins i tot es pot parlar d'un marge de millora important. «Encara ho podem fer millor, ara és moment per ajustar i el resultat és molt bo», va dir ahir Carles Visa, director tècnic de la Federació.

Verdú va sortir amb el dorsal 93 i això va fer que es trobés una pista en males condicions, però tot i això la seva actuació va ser excel·lent com per acabar 49è. El jove andorrà, que ha estat el primer en aconseguir una medalla olímpica (als passats Jocs de la Joventut d'Innsbruck), va fer una primera mànega amb un crono de 1min 07,29s i una segona amb 1min 06,04s.

La competició va comptar amb força abandonaments, 17 en total, dels quals vuit en la mànega definitiva. Per la seva part, Roger Vidosa no sembla trobar el punt a la nova mida dels seus esquís, segons Visa, que considera que s'ha de tenir «paciència i esperar». Ara el primer equip andorrà té al davant dos eslàloms de la Copa d'Europa, que se celebraran demà dissabte i el diumenge. Per a aquesta cita només podran competir, novament, dos andorrans. Nil Ruiz entra de nou en la lluita per poder agafar una plaça, i així Vidosa i Verdú saben que avui, que tenen entrenament, ho han de fer bé.

ESTE VE I OLIVERAS EN COPA DEL MÓN / Ahir es va disputar la segona jornada d'entrenament oficial al descens de la Copa del Món de Lake Louise. Kevin Esteve va ser 78è i Marc Oliveras 79è. Avui tindran el tercer entrenament, i demà, la cursa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT