PUBLICITAT

Madrid definirà un altre títol de Vinyes en dues rodes motrius

  • L'andorrà té 100 punts de renda i ho hauria de fer molt malament per no guanyar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Joan Vinyes (Suzuki Swift S1600) té tots els números per reeditar el títol en dues rodes motrius (2RM) del Campionat d'Espanya de ral·lis d'asfalt. Arriba la prova de Madrid, l'última del calendari, i l'andorrà té poc menys de 100 punts d'avantatge respecte del segon classificat en la puntuació bruta i molt malament ho hauria de fer per no acabar de nou al calaix més alt del podi. De fet aconseguint només estar al parc tancat final de la carrera es proclamaria campió per tercer any consecutiu a més d'aportar el seu gra de sorra al segon títol de marques per a Suzuki.

L'any passat el ral·li Comunitat de Madrid-RACE va ser tranquil·la perquè ja anava amb els deures fets. Ara no és tan evident, tal i com va argumentar Vinyes: «Mirant la classificació sembla que les diferències són amplies, la realitat no és així. En descomptar els resultats que marca el reglament, encara ens falten alguns punts per ser matemàticament campions. Encara que també és cert que no cal que arrisquem per acumular els punts que falten».

Aquest és un discurs més que caut, però també és cert que pitjors situacions s'han donat en el món de l'esport i Vinyes demostra així màxim respecte per als seus rivals. Ho fa també perquè és conscient que potser es troba amb elements que facin de la carrera encara més complicada: «Bona part del recorregut es desenvolupa per la Serralada de Madrid, arribant a ports de fins a 2.000 metres. Ja comptem amb el fred però en més d'una ocasió el gel i la neu han tingut el seu protagonisme».

CARCHAT, amb la moral reforçada / Vinyes també estarà pendent de la classificació absoluta, en la qual ocupa la quarta posició tot i que el podi queda molt lluny, a 45 punts. En aquest grup està també Joan Carchat (Porsche GT3), molt més endarrerit en la classificació però amb la moral reforçada pel vuitè lloc aconseguit en la prova anterior. En una temporada molt irregular, influenciada pels problemes mecànics i la falta de progressió, Madrid baixa el teló en el moment menys apropiat, quan Carchat estava anant a més. Per a ell l'objectiu serà el de sempre: «Competir el màxim de quilòmetres i estar cada vegada més a prop dels millors».

La primera etapa, avui, consta de cinc voltes al circuit del Jarama (18,53 km) abans de desplaçar-se fins a Navafría (15,67 km), especial que hauran de superar dues vegades. Dissabte, jornada completa durant tot el dia. En total seran 100 equips participants i 769,3 quilòmetres de recorregut, dels quals 156,44 seran cronometrats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT