PUBLICITAT

Lizana presenta el llibre A mí también me duele' al Consell

  • L'expert recorda que els infants són «víctimes» que cal tenir en compte
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lizana, en primer terme, i les tècniques de l?EAID, ahir, al Consell. FOTO: TONY LARA

El Consell General va acollir ahir al vespre l'acte organitzat pel Ministeri de Salut i Benestar amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. Un acte que va incloure la presentació d'El cas de la Marta –una intervenció real duta a terme per l'Equip d'Atenció Integral a la Dona (EAID)– i una conferència a càrrec del psicòleg Raúl Lizana, autor del llibre A mí también me duele.

«Des de fa uns anys ha augmentat la consciència social amb relació al problema de les dones que pateixen violència de gènere en la parella. Això no obstant, la situació dels seus fills i filles continua mantenint-se com una qüestió minimitzada i fins i tot invisible». Així ho podem llegir a la contraportada del llibre. El cert és que Lizana, com a psicòleg, professor universitari i assessor de professionals i equips especialitzats, fa anys que investiga el tema dels nens i les nenes víctimes de la violència de gènere en la parella.

Els infants que viuen situacions de violència de gènere a la família –ens diu Lizana– no són simples «testimonis» o persones «exposades» a la violència, sinó que són persones «danyades». «Són víctimes igualment d'aquesta situació, que viuen processos traumàtics i en pateixen unes conseqüències de diversa gravetat», conclou l'expert. Per tant, se'ls ha de tenir en compte en qualsevol actuació que pretengui abordar de manera integral la violència de gènere. També la proposició de llei anunciada pels dos grups, és clar. Una iniciativa que Lizana, com no podia ser d'altra manera, va aplaudir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT