PUBLICITAT

L'endeutament comunal, en base els ingressos de tres anys

  • La prescripció de les sancions s'allarga, a la pràctica, a quatre anys
E. O.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aspecte que ofereix l'hemicicle vist des de la tribuna de convidats, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Consell General va aprovar en la seva sessió d'ahir la modificació de la Llei de finances comunals, que canvia el sistema de càlcul del límit màxim d'endeutament dels comuns. El principal canvi és que el límit d'endeutament s'establirà en base al 200% dels ingressos dels tres últims exercicis i no d'un sol any com fins ara. Es tracta d'una mesura llargament reivindicada pels comuns, que consideren que és un càlcul més just sobretot tenint en compte la recessió econòmica.

Igualment s'ha aprofitat la modificació per incloure mesures perquè els comuns puguin incentivar l'activitat econòmica, exonerant fins al 100% del tribut de radicació d'un nou negoci el primer any, i permetent rebaixes en el tribut pel que fa a terrasses, aparcaments i jardins.

D'altra banda, també es van aprovar la proposició de llei de modificació de la Llei general de les finances públiques i la proposició de llei de modificació de la Llei de bases de l'ordenament tributari, presentades pels comuns. Els dos textos persegueixen allargar el termini de prescripció de les sancions. Així, segons el text aprovat de forma unànime per DA i PS, es permetrà que si la notificació al deutor es fa abans dels sis mesos, aquest termini torni a començar de zero; i de l'altra, si els comuns porten l'expedient als tribunals, es poden afegir sis mesos suplementaris. Així, a la pràctica es permet que el termini de prescripció s'allargui dels tres anys actuals fins als quatre. Els comuns, però, demanaven que un cop transcorreguts els tres anys es pogués iniciar un termini de tres anys més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT