PUBLICITAT

Escaldes tanca el tercer trimestre amb un superàvit de 2,1 milions d'euros

  • La consellera de Finances, Núria Gómez, ha reconegut que es podria tancar l'any amb un resultat negatiu ja que es preveu una davallada dels ingressos de 2 milions d'euros
22112012_comu
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Escaldes-Engordany d'aquest dijous a la tarda. Foto: ANA/ N.M.
El Consell de Comú d'Escaldes-Engordany ha analitzat, aquest dijous, l'execució pressupostària fins al 30 de setembre, que té un resultat de 2,1 milions d'euros de superàvit. Segons ha indicat la consellera de Finances, Núria Gómez, aquest superàvit es deu als 'importants esforços' que s'estan fent per reduir la despesa. Tot i així, ha reconegut que la davallada dels ingressos és molt important, es preveu de 2 milions d'euros, i que per tant es podria tancar l'any amb un resultat negatiu, 'tot i que intentarem que no'.
Els comptes del tercer trimestre de l'any 2012 s'han tancat a Escaldes Engordany amb un superàvit de 2,1 milions d'euros. Aquest ve donat per uns ingressos de 15,2 milions d'euros, que és el 74% del previst per a final d'any, i unes despeses de 13,1 milions d'euros, és a dir, el 62% del total pressupostat.

Tal com ha indicat la consellera de Finances, Núria Gómez, els ingressos han patit una davallada respecte al mateix període de l'any passat del 10%, i es preveu que a final d'any això es tradueixi en una disminució de 2 milions d'euros respecte al 2011. Per compensar aquesta manca d'ingressos, però, Gómez assegura que es fan molts esforços per reduir les despeses, i a 30 de setembre es registra un estalvi d'1,8 milions d'euros respecte al mateix període de l'any passat, és a dir, una reducció del 12%. 

La gran part de la reducció de la despesa ve donada per la contenció de la inversió, que permet un estalvi adicional d'1,3 milions d'euros, mentre que la resta de l'estalvi és de despesa corrent. Tot i així, la consellera ha recordat que s'han invertit 1,2 milions d'euros.

L'estalvi ha permès reduir el nivell d'endeutament en 1,9 milions d'euros, i es preveu que la disminució total del 2012 sigui de 2,6 milions, situant l'endeutament de 35,1 milions d'euros.

Tot i els esforços per reduir la despesa i compensar la davallada dels ingressos, la consellera de Finances ha reconegut que probablement es tancarà l'any en negatiu. Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata Aleix Mañosas ha reconegut la feina que es fa a la Comissió de Finances per intentar ajustar les finances al pressupost, i ha assegurat que 'tots volem reduir l'endeutament de les arques comunals'. 

Posposats els objectius de sanejament de l'aigua
D'altra banda, el Consell de Comú d'aquest dijous ha aprovat la modificació del conveni de col·laboració entre el Govern i els comuns en l'àmbit de l'aigua per incloure una addenda que permeti prorrogar els compromisos adquirits per al 2015 fins el 2020. En aquest sentit, la consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell ha criticat que el Govern ha complert amb la seva part però que els comuns encara no han acabat de fer les modificacions pertinents en els col·lectors d'aigua i que per això demanen aquesta pròrroga. Ha criticat la manca de previsió en aquest sentit i ha indicat que si es complissin els terminis el 2015 ja 'disposaríem d'una aigua molt més neta'.

Els socialdemòcrates també han demanat a la cònsol major que els faciliti més informació sobre la feina que es fa a la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i que se'ls trametin les actes amb més celeritat.

Noms a les rotondes
La sessió d'aquest dijous també ha servit per donar nom a les rotondes de la parròquia, que són la rotonda de la Vall del Madriu, del pont d'Engolasters, de les Pubilles, del Prat Gran, de Lalín, dels Paraires, de la Dama de gel i la rotonda de Caldea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT