PUBLICITAT

Cinca defensa un pressupost de "contenció discriminada"

  • El ministre de Finances i Funció Pública ha defensat durant el debat a la totalitat del pressupost que malgrat que aquest està condicionat per la crisi' marca un punt d'inflexió en la pujada d'ingressos gràcies a la implementació del nou marc fiscal
22112012_cincaalex
Jordi Cinca. Foto: Àlex Lara
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha defensat durant el debat a la totalitat del pressupost, que malgrat que aquest està 'tremendament condicionat per la crisi' fa una 'contenció discriminada', ja que es fan ajustaments però en canvi augmenta la despesa social, i que marca un punt d'inflexió en la pujada d'ingressos gràcies a la implementació del nou marc fiscal, que ha de culminar amb l'IRPF.
Pel que fa a les crítiques fetes pel grup parlamentari socialdemòcrata en relació a la despesa de la CASS, Cinca ha dit que si enguany es tancarà per sota de les previsions és gràcies a les mesures correctores que s'han aplicat en el control de proves i de baixes i en la reducció de tarifes, i que la despesa encara es reduirà més amb la reforma de la Llei.

El ministre ha reconegut la necessitat de reformar els complements de jubilació per evitar que aquesta despesa augmenti exponencialment, i també de solucionar el desajustament entre els perfils actuals de l'administració i els que es necessiten.

D'altra banda, ha destacat que s'ha aconseguit aturar la davallada de turistes, i s'ha invertit la tendència pel que fa a inversions, que va tocar fons l'any passat.

Per últim, també ha reconegut la necessitat de reformar les transferències i les competències dels comuns, i ha estès la mà a fer-ho mitjançant un pacte d'Estat. De fet, Cinca ha assegurat que l'increment que pateixen les transferències per a l'any 2013 no s'adiu amb les necessitats dels comuns.

DA defensa el pressupost com a punt d'inflexió
De la seva banda, el president suplent del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol, ha defensat el pressupost presentat pel Govern, pel fet de marcar un punt d'inflexió per avançar cap a l'equilibri pressupostari, i ha celebrat que la partida d'ingressos marqui la inflexió més gran. 

Tot i això, Armengol ha puntualitzat que encara cal fer accions per reduir el personal eventual, especialment en l'àmbit educatiu, i també ha demanat al Govern que 'controli el ritme d'implementació frenètic' de tot el marc fiscal, per evitar que la pressió fiscal sigui inassumible. Així mateix, també ha recomanat que es faci un seguiment curós del nou IGI, i es prioritzi tot allò que fomenti la reactivació econòmica. 

El conseller demòcrata ha anunciat que en breu el grup parlamentari presentarà una proposició de llei de la morositat, així com la reforma del Codi de Relacions laborals, un text que ha assegurat que serà 'un dels més moderns d'Europa'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT