PUBLICITAT

El Sitca vol alliberar de les seves tasques a un o dos treballadors perquè es dediquin al sindicat

  • El portaveu del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella, Cristian Asensio, ha dit que aquesta demanda és per equiparar-se als països veïns i per poder fer front a l'elevat volum de feina
22112012_psitca
Un moment de la roda de premsa del PS i el Sitca per anunciar les reunions periòdiques que faran. Foto: ANA / N.M.
El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca) està treballant per presentar una proposta a la majoria comunal per a l'alliberament d'un o dos treballadors de les seves tasques perquè es puguin dedicar per complet al sindicat. Tal com ha informat el portaveu del Sitca, Cristian Asensio, aquesta demanda és per equiparar-se als països veïns i per poder fer front a l'elevat volum de feina amb què es troba el sindicat. Asensio ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa conjunta amb els consellers socialdemòcrates de la capital, Marc Cornella i Josep Vila, que han convocat per informar que a partir d'ara es reuniran periòdicament per parlar dels aspectes que els afecten.
Aquesta setmana els consellers socialdemòcrates de la capital, Marc Cornella i Josep  Vila, s’han reunit per primera vegada amb els representants del Sitca. La voluntat és que els consellers es trobin periòdicament amb els representants sindicals per comentar els aspectes que preocupen als treballadors de l'administració comunal. De fet el sindicat ja es reuneix periòdicament amb la majoria, i segons el portaveu del Sitca, Cristian Asensio, si Demòcrates per Andorra els ho ofereix també es trobaran amb ells. 

Durant la primera reunió un dels temes centrals ha estat la proposta que vol fer el Sitca a la majoria per aconseguir l'alliberament sindicat d'una o dues persones. S'ha valorat la possibilitat que els tretze treballadors que ara tenen 100 hores d'alliberament sindical agrupin les seves hores i les acumuli una sola persona que s'hi dediqui totalment. Aquesta, però, no és la prioritat. 

El projecte en què treballa el sindicat és que es que una o dues persones es puguin beneficiar de l'alliberament total de les seves tasques a la feina, sense que això afecti a les hores sindicals que tenen els altres membres del Sitca. Segons el portaveu del sindicat, Cristian Asensio, aquest pas seria per equiparar-se a altres països i per poder fer front a l'important volum de feina tenen. Els alliberats sindicals haurien de ser membres del sindicat triats per la junta, i es designarien per a períodes de dos anys, després dels quals haurien de tornar a les seves tasques. 

De moment han comentat el tema amb la majoria però encara no han presentat una proposta formal. Els consellers del PS de moment han vist amb bons ulls aquesta proposta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT