PUBLICITAT

PS i DA treballen en una proposició de llei contra la violència de gènere

  • Les conselleres generals dels dos grups parlamentaris, Celine Mandicó i Mariona González, ahn dit que l'objectiu és crear "mecanismes i accions contundents" per defensar el dret de les dones de viure en llibertat i de forma segura
22112012_celine mariona
La consellera general de DA, Celine Mandicó, i la del PS, Mariona González, han anunciat la creació d'una proposició de llei contra la violència de gènere. Foto: ANA/ M.C.
Els grups parlamentaris de Demòcrates per Andorra (DA) i el Partit Socialdemòcrata (PS) han anunciat aquest dijous l'inici dels treballs per elaborar una proposició de llei contra la violència de gènere i entrar-la a tràmit al Consell General en un any. Segons han indicat les conselleres generals d'ambdós grups, Celine Mandicó i Mariona González, es tracta de crear 'mecanismes i accions contundents' per defensar el dret de les dones de viure en llibertat i de forma segura lluny de la xacra de la violència de gènere. Entre els aspectes que es regularan hi ha la manutenció de les dones i els seus fills, la creació i formació d'un batlle especialitzat i el dret de les dones a disposar d'un advocat d'ofici, així com altres mesures de prevenció, sensibilització i detecció precoç. L'objectiu, han afirmat, és fer 'una bona llei, moderna, activa i efectiva' que doni 'la millor resposta' a aquesta xacra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT