PUBLICITAT

Un economista descarta que Andorra pugui accedir a l'EEE

  • Antón Costas ha dit que aquesta via no és possible perquè Noruega no ho permetrà ja que l'arribada de més petits estats provocaria un desequilibri dins de l'EEE
22112012_costas-cinca
L'economista Antón Costas conversa amb els ministres Jordi Alcobé i Jordi Cinca, i amb el director de l'ANA, Albert Roig. Foto: ANA/ D.P.
L'economista Antón Costas, que ha participat aquest dijous als Matins de l'Agència dedicats a Andorra i el futur de l'Eurozona, creu que Andorra ha de definir en aquest moment la seva relació amb la Unió Europea, i ha descartat models esgotats com el de Suïssa, el d'Irlanda o el de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), malgrat que aquest darrer sigui una opció viable per la Comissió Europea. Segons Costas, aquesta via no és possible perquè Noruega no ho permetrà, ja que l'entrada de Liechtenstein i Noruega va ser una solució ad hoc en el seu moment, però l'arribada de més petits estats provocaria un desequilibri dins de l'EEE. De la seva banda, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, també ha reconegut que és sabut que Noruega 'no està per la labor', i per tant veu difícil aquesta via 'tot i que tenim l'obligació d'estudiar-la'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT