PUBLICITAT

La sessió de l'Assemblea del Consell d'Europa a Andorra se centrarà en les adopcions internacionals

  • Altres qüestions a tractar durant la reunió seran els drets humans i els tribunals de família i el paper de les ONG en la lluita contra la intolerància, el racisme i la xenofòbia
La reunió del Comitè Permanent de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE ) que se celebrarà a Andorra la Vella el 30 de novembre, amb motiu de la transferència de la presidència del Comitè de Ministres a Andorra, se centrarà en les adopcions internacionals i les mesures per garantir els drets dels infants. Així ho ha han informat des del Consell d'Europa a través d'un comunicat.
La reunió que se celebrarà a Andorra la Vella tindrà com a eix central el debat entorn a les adopcions internacionals i la manera de garantir els interessos dels nens i nenes en aquest context. Per debatre sobre el tema, els parlamentaris basaran les seves conclusions en l'informe de Marlene Rupprecht (Alemanya) i adoptaran una resolució sobre el tema. Altres qüestions a tractar durant la reunió seran els drets humans i els tribunals de família i el paper de les ONG en la lluita contra la intolerància, el racisme i la xenofòbia.

Així mateix, el Consell d'Europa ha assenyalat que el Comitè Permanent examinarà també l'observació de les recents eleccions parlamentàries a Geòrgia, Montenegro i Ucraïna. 

L'obertura de la reunió anirà a càrrec del president del Comitè Permanent de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Jean-Claude Mignon, i posteriorment el síndic general, Vicenç Mateu, es dirigirà als participants. A més, els parlamentaris també duran a terme un intercanvi d'opinions amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ocupa la presidència del Comitè de Ministres del Consell d'Europa per un període de sis mesos. Els debats tractaran sobre les prioritats d'Andorra per a la seva presidència i altres qüestions derivades del diàleg polític permanent de l'Assemblea amb el Comitè de Ministres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT