PUBLICITAT

L'IGP permetrà augmentar la «fidelització» a la carn d'Andorra

  • Encara queda pendent continuar amb la selecció i la millora genètica
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La carn andorrana ja podrà tenir un certificat que acrediti la seva qualitat de manera internacional. El passat dimarts, el Butlletí Oficial de la Unió Europea va publicar la resolució favorable a la demanda andorrana de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) per a la carn de vedella del país.

Amb aquest nou certificat –que aviat s'inclourà amb una imatge específica–, la vedella d'origen andorrà podrà determinar la seva qualitat a la Unió Europea i vendre el producte més enllà de les nostres fronteres. Tot i que, actualment, el Departament d'Agricultura va explicar que el cent per cent de la producció de carn es ven en la seva totalitat.

El seu director, Landry Riba, va valorar molt positivament aquest fet i va indicar que aquest reconeixement ajudarà a «fidelitzar el consumidor», ja que garanteix els paràmetres que ha de tenir el producte venut.

Tal com va recordar Riba, el procés per arribar al moment actual de reconeixement de la carn de vedella d'Andorra es va iniciar fa catorze anys quan es va començar a fomentar la carn de qualitat. Durant aquest temps, i amb la creació de la societat Ramaders d'Andorra, el 1999, es va avançar cap a una qualitat i manera de fer homogènia que va esdevenir en la demanda de la IGP el març del 2011. Segons va indicar Riba, el procés a partir de la sol·licitud no va estar problemàtic, ja que no hi van haver-hi entrebancs, i finalment, la carn de vedella d'Andorra ja disposa d'aquest reconeixement.

Riba va indicar que aquest distintiu servirà per «fidelitzar el consumidor». Serà una garantia que els animals han fet tot el seu procediment, des del naixement fins a la venda, a Andorra, i que el procediment de cria s'ha fet amb les tècniques tradicionals.

El pas que encara queda pendent, segons Riba, es continuar amb el programa de selecció i millora genètica de la carn d'Andorra. A més, també considera que haver aconseguit aquest segell europeu obre la porta a què altres productes andorrans puguin demanar aquest identificador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT