PUBLICITAT

El detingut pel cas de la màfia xinesa renuncia al passaport andorrà

  • El Govern encara manté obert el procés contra el segon implicat
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

El desenvolupament del cas Emperador a Espanya, que implica a un gran entramat de la màfia xinesa que blanquejava quantitats milionàries al país veí, ha donat un pas endavant en relació als dos implicats andorrans relacionats amb la trama. I particularment amb l'empresari originari del Principat Oriol Mestre, ara mateix a presó, qui va renunciar a la nacionalitat andorrana. Així ho va confirmar ahir el ministre Portaveu, Jordi Cinca, que va assegurar que s'ha acceptat la seva cessió del passaport per tenir la doble nacionalitat.

L'empresari va ser enxampat a la Seu d'Urgell intentant entrar al Principat quan va esclatar el cas. El jutge espanyol encarregat, Fernando Andreu, va decretar llavors presó sense fiança per a ell, ja que es temia que es refugiés a Andorra, on la Llei Qualificada d'Extradició assegura als seus ciutadans.

Ja sense possibilitat de sortir d'Espanya, Cinca va confirmar que Mestre ha renunciat a la nacionalitat andorrana, ja que tant ell com S. F. G., l'altre implicat andorrà, es sospita que tenen també passaport espanyol, incompatibilitat que al nostre país es resol amb l'eliminació de la condició de ciutadà andorrà.

D'altra banda, l'implicat S. F. G., treballador d'un banc local i presumptament en possessió també de la doble nacionalitat, encara es troba en procés d'investigació. Cinca va recordar que el seu cas encara es troba en el mateix punt, ja que l'acció en aquests casos «necessita d'un temps», segons ell. Després de que el Govern emeti una sol·licitud de despossessió de la nacionalitat per un cas així, l'afectat té l'opció també de presentar recurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT