PUBLICITAT

El Malagasy Gospel fomenta l'intercanvi amb les escoles

  • L'Escola de Santa Coloma s'agermana amb un centre educatiu gestionat per l'ONG Agua de Coco
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pisonero posa davant l'exposició ?Infants de Madagascar, ahir Foto: ANA / M. C.

El cor d'infants Malagasy Gospel allargarà la seva estada per fer activitats al país i fomentar l'intercanvi amb les escoles. Segons va explicar el representant de l'ONG Agua de Coco, que gestiona el projecte, Jonathan Pisonero, normalment passaven un dia per Andorra aprofitant la gira de concerts per Espanya, França o Suïssa; però aquest any hi seran durant quatre dies compartint experiències amb els nens i nenes andorrans. Aquest intercanvi es visualitzarà també en el concert que la formació oferirà el 20 de desembre al Centre de Congressos de la capital i en el qual hi participaran alumnes de l'Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma –que s'ha agermanat amb una de les escoles de l'ONG Agua de Coco–, com també altres petits cantaires de les escoles d'Ordino i Encamp. Pisonero va indicar que esperen que aquesta actuació serveixi de «motivació» per ampliar l'agermanament amb altres centres del sistema educatiu andorrà.

Aprofitant la constitució oficial de l'associació Agua de Coco al Principat, el cor Malagasy Gospel –format pels alumnes dels centres educatius que l'ONG gestiona a Madagascar– farà una estada de quatre dies per oferir un concert al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i perquè els infants malgaixos realitzin diverses activitats.

Entre aquests actes hi haurà la visita a l'exposició Infants de Madagascar al vestíbul del centre cultural de la Llacuna, que es va presentar ahir, com també a l'Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma per passar un dia al centre i intercanviar experiències amb els seus alumnes. Com va explicar el representant de l'ONG a Andorra, Jonathan Pisonero, l'escola s'ha agermanat amb l'École des Salines de Tuléar de Madagascar i espera «algun dia» poder-se agermanar amb la resta de centres andorrans, recollia l'ANA.

L'escenificació d'aquest agermanament tindrà lloc el proper 20 de desembre durant el concert de Malagasy Gospel, on també hi participarà un grup de percussió de l'escola de Santa Coloma, així com els cors de les escoles andorranes d'Encamp i Ordino. Des d'Agua de Coco esperen que aquesta experiència serveixi com a «motivació» per avançar amb els agermanaments, va exposar Pisonero.

Mentrestant, per conèixer el projecte de lluita contra l'explotació laboral infantil i de promoció de l'escolarització, des d'avui fins al 21 de desembre es pot visitar la mostra de fotografies realitzades pel mateix Pisonero durant una estada a Madagascar. Una iniciativa en la qual es barreja la promoció artística amb la difusió de la tasca de les associacions inscrites al registre comunal, com va manifestar la directora de Cultura i Participació Ciutadana de la capital, Patty Bafino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT