PUBLICITAT

Les drogues i l'alcohol són els detonants de conductes delictives

  • Introducció d'estupefaents, robatori en estat d'ebrietat i furt per inadaptabilitat
G.G
Andorra la Vella

Un jove de 19 anys s'enfronta a una pena de 18 mesos de presó condicional qualificada amb un termini de suspensió de quatre anys sempre i quant segueixi un tractament psiquiàtric. El fiscal va demanar a més, que el termini de suspensió s'adapti al temps que requereixi el tractament. El jove que té la circumstància atenuant de ser menor de 21 anys va furtar la targeta de crèdit d'una persona coneguda i va entrar per efracció a casa seva. Els diners que va robar sumen 2.600 euros, entre efectiu que va retirar del caixer, compres i una bossa amb monedes que contenia prop de 500 euros. Si aquest és el seu primer delicte com a major d'edat, el noi té un llarg historial com a menor. Va deixar els estudis als 16 anys, i tot i que els Serveis Socials van intentar ajudar-lo reiterades vegades, l'absència de suport per part de la família, va impedir que integrés les diferents mesures de seguiment i d'atenció psicològica que se li van oferir, per això ahir tant la fiscalia com la defensa van estar d'acord en que necessita ajuda per sortir del cercle viciós en el qual s'ha endinsat. En quant a la responsabilitat civil de l'afer, l'acusat haurà d'indemnitzar, quan el batlle els determini, els ignorats hereus del perjudicat que va traspassar fa un parell de mesos.

Massa pastilles / Ahir el Tribunal també va examinar l'afer d'un jove de Tarragona que va introduir 23 pastilles de LSD a Andorra. El jove va demanar clemència als jutges explicant que ja no es droga, que va seguir una cura de desintoxicació i va acabar els estudis universitaris. Avui, viu amb els pares i està a la recerca de feina. S'enfronta a una pena d'un any de presó condicional dels quals dos mesos i mig en preventiva. La defensa va demanar sis mesos de presó condicional dels quals dos mesos de presó ferma que l'acusat ja ha complert en preventiva.

Per últim, un home de trenta anys també va comparèixer per furt amb força en les coses, en grau de temptativa. L'home es va declarar alcohòlic i va explicar que fa un any que no veu. I va insistir en que la seva vida havia canviat del tot, ja que viu en parella i espera una filla. No obstant això, té un plec d'antecedents penals per actuacions similars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT