PUBLICITAT

Alternatives a les retallades

  • La FAE impulsa un projecte de «micromecenatge» dirigit a les empreses del país per recuperar els 90.000? de rebaixa del Govern H Es vol fer ?caixa' per preparar bé els Jocs de Sochi 2014
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Raül Tomàs, direcotr de la inciativa, i el president de la FAE, Coma Foto: FAE

Amb les retallades a l'ordre del dia, i més en la Federació d'Esquí, que és la que assumeix el pressupost més gran, l'ens que presideix Albert Coma ha volgut donar un pas endavant i buscar una solució als gairebé 90.000 euros que aquest any ha perdut per culpa de la tisora del Govern. Així, el plantejament és iniciar una campanya de promoció per tal que les empreses del país s'impliquin en un projecte que es considera de país, segons va dir ahir el director de la iniciativa, Raül Tomàs. L'objectiu fonamental és traslladar aquests diners a la preparació dels esportistes que disputaran els Jocs Olímpics de Sochi (Rússia) al 2014. Arrel d'això, la pretensió és cridar l'atenció del turista rus que veurà en el seu idioma quines empreses formen part «d'un projecte olímpic i nacional».

La idea és clara: recaptar diners de les empreses (hotels, restaurants, comerços) del Principat, i segons la quantitat que es destini a la FAE –no hi ha un mínim ni un màxim establert–, es rebran uns flocs dissenyats per l'ocasió que seran d'or, plata o bronze. En el rerefons, un missatge: ‘Jo hi crec'. Hi ha una plana web oberta per l'ocasió (www.johicrec.com), en la qual sortiran els col·laboradors. «L'objectiu», va dir Albert Coma, president de la FAE, és «arribar als 80.000 o 90.000 euros», però amb els peus a terra des de la FAE estaran «contents si en fem un 50% o 60% d'això», segons el màxima mandatari.

Coma considera que durant els dos pròxims anys «s'ha aconseguir el suport durant els cinc mesos en què tenim el petroli blanc». «És un micromecenatge que demanem», assegura. La idea, dirigida «al teixit empresarial» en un primer moment, podria ampliar-se a noves iniciatives. Amb tot, la FAE no amaga que no tanca la porta a aportacions particulars, tot i que assumeix que és un tema encara per estudiar. El ben cert és que la idea, que compta amb el suport del Comitè Olímpic, intenta tapar els forats que ha deixat la tisorada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT