PUBLICITAT

Cinca assegura que els bancs podrien concedir més crèdits dels que donen

    • El ministre ha dit que tot i que entén els dubtes de les entitats financeres, 'és una qüestió de predisposició, de creure en que el país pot tirar endavant, i si es creu, es pot fer més crèdit del que s'està fent'
    21112012_cinca1
     Foto: ANA
    El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, considera que les entitats bancàries podrien concedir més crèdits dels que atorguen, segons ha dit aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Cinca ha indicat que la situació econòmica ha portat les entitats financeres a endurir les condicions dels crèdits i demanar més garanties, i que tot i que això no ho critica, però sí que considera que cal més fluïdesa a l'hora de concedir crèdits.
    Després de demanar lideratge al sector empresarial del país durant el Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana aquest dilluns, el ministre ha fet referència directa al sector financer aquest dimecres. Ha indicat que cada sector ha de liderar una part, i que les entitats financeres tenen la responsabilitat de garantir la fluïdesa en el crèdit 'sense anar més enllà del risc raonable'. 

    Ha opinat que la situació econòmica actual fa que les entitats financeres no confiïn en recuperar els crèdits i per tant no els concedeixin, però que alhora això fa empitjorar la situació econòmica, i per tant 'és el peix que es mossega la cua'. Per això ha indicat que els bancs són els primers interessats en què la situació millori, ja que tenen uns 8.000 milions d'euros concedits en crèdits i la voluntat és recuperar-los.

    Tot i que entén els dubtes de les entitats financeres, Cinca assegura que 'és una qüestió de predisposició, de creure en que el país pot tirar endavant, i si es creu, es pot fer més crèdit del que s'està fent'. 

    Subscripció de les lletres del tresor
    D'altra banda, el ministre ha informat que la subhasta de deute públic anunciada el passat 7 de novembre ha quedat totalment subscrita en els 100 milions d'euros que ja s'havien emès el 2010 i 2011. La repartició aprovada és de 35.340 títols per a Crèdit Andorrà, S.A., 23.470 títols per a Andorra Banc Agrícol Reig, S.A., 24.180 títols per a Mora Banc Grup, S.A., 11.920 títols per a Banca Privada d'Andorra, S.A., i 5.090 títols per a Banc Sabadell d'Andorra.

    Les entitats han concorregut a la subhasta per compte propi, per compte de clients i per compte d'entitats financeres d'inversió. La rendibilitat és del 2,92% i els títols tenen un valor de 1.000 cadascun.

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT