PUBLICITAT

La UE publica l'atorgament de la IGP a la carn d'Andorra que 'permetrà fidelitzar els consumidors'

  • El Butlletí Oficial de la Unió Europea ha publicat aquest dimarts la resolució favorable a la demanda andorrana de la Identificació Geogràfica Protegida
21112012_carn1
El ministre portaveu, Jordi Cinca, i el director d'Agricultura, Landry Riba, en roda de premsa. Foto: ANA / Marta Tort
El Butlletí Oficial de la Unió Europea ha publicat, aquest dimarts, la resolució favorable a la demanda andorrana de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) per a la carn de vedella d'Andorra. El director del Departament d'Agricultura, Landry Riba, ha valorat molt positivament aquest fet i ha indicat que aquest reconeixement ajudarà a 'fidelitzar el consumidor', ja que garanteix els paràmetres que ha de tenir el producte venut.
Tal com ha recordat el director del Departament d'Agricultura, Landry Riba, el procés per arribar al moment actual de reconeixement de la carn de vedella d'Andorra es va iniciar fa catorze anys quan es va començar a fomentar la carn de qualitat. Durant aquest temps, i amb la creació de la societat Ramaders d'Andorra, el 1999, s'ha avançat cap a una qualitat i manera de fer homogènia que va esdevenir en la demanda de la IGP el març del 2011. Segons ha indicat Riba, el procés a partir de la sol·licitud no ha estat problemàtic, ja que no hi ha hagut entrebancs, i finalment, la carn de vedella d'Andorra ja disposa d'aquest reconeixement. 

Tot i que actualment ja es ven tota la carn de vedella d'Andorra que es produeix al país, Riba ha indicat que aquest distintiu servirà per 'fidelitzar el consumidor'. Serà una garantia que els animals han fet tot el seu procediment, des del naixement fins a la venda, a Andorra, i que el procediment de cria s'ha fet amb les tècniques tradicionals.

El pas que encara queda pendent, segons Riba, es continuar amb el programa de selecció i millora genètica de la carn d'Andorra. A més, també considera que haver aconseguit aquest segell europeu obre la porta a què altres productes andorrans puguin demanar aquest identificador. 

Actualment totes les explotacions ramaderes d'Andorra participen d'alguna manera amb la societat Ramaders d'Andorra, que comercialitza anualment 900 vedells, 80 bous i 900 corders en uns vint punts de venda diferents. 

Pel que fa a la possibilitat d'incrementar la producció de carn de vedella Riba ha indicat que Andorra està molt a prop del seu llindar màxim permès per la seva pròpia llei que limita a 3,9 animals per hectàrea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT