PUBLICITAT

Els cònsols acorden que l'Illa es converteixi en refugi guardat

  • La Comissió de la Vall del Madriu descarta fer una nova edificació
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un excursionista arriba al refugi de l'Illa. Foto: TONY LARA

La Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror es va reunir ahir dimarts a Encamp. Entre d'altres temes, els quatre cònsols i la directora de l'ens, van acordar que sigui el refugi de l'Illa el que es converteixi en refugi guardat, després de remodelar-lo, i no pas fer una nova edificació com els havia proposat Patrimoni. La Comissió també va aprovar el pressupost per al 2013, xifrat en 85.036 euros, així com incloure com a espai protegit les molleres del a Vall que no es trobin en terrenys privats, en el marc del Conveni Ramsar que entra en vigor el proper dia 23 de novembre.

La Comissió de Gestió de la Vall del Madriu, integrada pels quatre cònsols majors d'Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany i la directora executiva de l'ens, va acordar traslladar al Govern la proposta de convertir el refugi de l'Illa en un refugi guardat, i no pas construir-ne un de nou com havia proposat Patrimoni.

REFUGI GUARDAT / El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, en declaracions a l'ANA va explicar els detalls un cop va concloure la reunió de la Comissió de Gestió. Els cònsols consideren que s'hauria d'aprofitar el refugi de l'Illa per convertir-lo en refugi guardat. Mas va dir que «no volem fer edificacions noves» per preservar la Vall i l'actual refugi de l'Illa és una edificació vella i ja està fet, «només faltarà acondicionar-lo millor». Patrimoni havia proposat fer un refugi guardat ala Vall del Madriu de nova edificació.

El refugi de l'Illa és un refugi de muntanya de la Parròquia d'Encamp a 2.517 m d'alçada i situat al Gargantillar, just a sota de l'Estany de l'Illa.

ESPAI PROTEGIT / El cònsol encampadà va explicar que la Comissió de Gestió també va decidir que totes les molleres de la Vall del Madriu-Perafita-Claror que no es trobin en terreny privat passin a ser espai protegit, en virtut de l'entrada en vigor el proper 23 de novembre del Conveni Ramsar relatiu a la conservació de les zones humides d'importància internacional.

PRESSUPOST / Els cònsols també van aprovar el pressupost amb què haurà de treballar la Comissió durant el 2013 per al desplegament del Pla de Gestió de la Vall: l'import ascendeix a 85.036 euros, que provindran dels comuns a parts iguals, 20.000 cadascun, i els 5.036 restants els aportarà el Govern.

LLUITA CONTRA EL FOC / Finalment, la Comissió va rebre el Pla de lluita contra incendis i prevenció de riscos que els va lliurar el Cos de Bombers per analitzar-lo i aprovar-lo en futures reunions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT