PUBLICITAT

Saboya signa el Protocol addicional sobre la corrupció

  • El text afegit inclou dues noves figures: l'àrbitre i el jurat
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Gilbert Saboya a la reunió del Consell d'Europa i la Unió Europea, ahir Foto: SFGA

el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va signar ahir el Protocol addicional del Conveni europeu penal sobre la corrupció, en el decurs de la trobada que va mantenir amb la secretària general adjunta del Consell d'Europa, Gabriella Dragoni Battaini.

El Protocol addicional del Conveni penal sobre la corrupció és important perquè inclou dues figures no considerades en el Conveni del Consell d'Europa, amb l'objectiu de lluitar contra qualsevol forma possible de corrupció que podria arribar a implicar a aquelles persones que tenen algun poder de decisió en controvèrsies legals o que són membres d'un jurat nomenat en un judici. Aquestes dues figures són l'àrbitre i el jurat.

Saboya va aprofita la seva assistència a la reunió d'alt nivell que el Consell d'Europa i la Unió Europea mantenen periòdicament per tractar assumptes d'interès comú per les dues organitzacions i per signar el Protocol addicional sobre la corrupció.

La reunió / Pel que fa a la reunió d'alt nivell entre les dues organitzacions europees, la representació del Consell d'Europa la va encapçalar el secretari, Thobjorn Jagland, mentre que la ministra d'Afers Exteriors de Xipre, Erato Kozakou- Marcoullis, va encapçalar la delegació de la presidència de la Unió Europea.

La trobada d'ahir va servir per parlar sobre la cooperació entre les dues organitzacions a la regió del sud del Mediterrani i l'educació per als drets humans i la ciutadania democràtica, com a prioritat de la presidència andorrana.

Els participants van reiterat el ferm suport polític a les reformes democràtiques que s'han dut a terme en la regió del sud del Mediterrani.

Els assistents també van subratllar la importància de l'educació per al desenvolupament de la democràcia i de la cohesió social, prioritats que treballarà la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d'Europa durant els pròxims sis mesos, juntament amb una campanya de promoció del Conveni Europeu de Drets Humans.

Andorra presidirà el Consell Europeu fins al mes de maig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT