PUBLICITAT

El Cineclub de la Seu projectarà dos films als cinemes Guiu

  • Les pel·lícules escollides són ?Monsieur Lazhar' i ?Good Will Hunting'
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El cartell de la pel·lícula Monsieur Lazhar Foto: EL PERIÒDIC

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) i el CineClub de la Seu d'Urgell projectaran conjuntament aquesta setmana, als cinemes Guiu, les pel·lícules Monsieur Lazhar del director canadenc Philippe Falardeau i Good will hunting de Gus Van Sant. Els dos films giren al entorn del món de l'educació. El primer és en llengua francesa i el segon en llengua anglesa, segons informa l'Agencia de Noticies Andorrana.

ANIVERSARI / Amb motiu de la celebració del 10è aniversari de l'EOI de la Seu d'Urgell, dimecres 21 i dijous 29 de novembre a les 20 hores, el Cineclub i la Escola Oficial d'Idiomes projectaran conjuntament les pel·lícules Monsieur Lazhar de Philippe Falardeau i Good will hunting de Gus Van Sant.

En el film de Falardeau, Bachir Lazhar, de 55 anys i origen algerià, és contractat com a substitut d'un mestre de primària que ha mort en tràgiques circumstàncies en una escola de Montreal. El carisma i la forma molt particular d'ensenyar del professor Lazhar resultaran fonamentals per tirar endavant el curs i canviar la vida dels seus joves alumnes.

A Good Will Hunting, el títol de la pel·licula és el nom del protagonista, un noi pobre del barri sud de Boston, que treballa passant l'escombra al Massachusetts Institute of Technology, o MIT. Un dia, mentre escombrava pels diversos passadissos, escriu a la pissarra la continuació d'un teorema que havia estat prèviament dictat per un professor de matemàtiques, Gérald Lambeau, el qual va voler desafiar els seus alumnes a resoldre aquest problema. Sembla un mer afer, però serà gràcies aquest professor que el protagonista de la història començarà a entendre la vida. Hunting, en una baralla d'un dia qualsevol en una nit qualsevol, colpeja un policia. El jutge es qüestiona si portar Will a la presó. Tanmateix, a petició del professor Lambeau, el jutge accepta que, en lloc d'anar a la presó, Will treballi pel matemàtic, però a condició que un psicòleg segueixi el “condemnat”. Aquesta situació canviarà la vida de tots tres, tant la dels dos adults com la del jove.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT