PUBLICITAT

Ni particulars ni empreses participen en el concurs d'iniciatives ambientals

  • El Centre Andorra Sostenible, que organitza el concurs amb el Comú d'Escaldes-Engordany, buscarà corregir-ho de cara a properes edicions fent-lo més interactiu i moure'l per les xarxes
20112012_ministre
El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, durant el lliurament de premis del concurs d'iniciatives ambientals aquest dimarts. Foto: ANA / M.C.
Els premis del setè concurs d'iniciatives ambientals s'han lliurat aquest dimarts sense participació en l'apartat de ciutadans ni d'empreses. Aquest ha estat un fet remarcat i lamentat des del Centre Andorra Sostenible, que organitza el concurs amb el Comú d'Escaldes-Engordany, i que busquen corregir de cara a properes edicions. Una possibilitat que ha plantejat el director del Departament de Medi Ambient, Marc Rossell, és fer-lo més interactiu i moure'l per les xarxes. També es contempla l'opció de crear un premi especial per a les escoles verdes on competeixin entre elles, ha explicat. Amb tot, en aquesta 7a edició han estat reconeguts l'associació Carisma i l'AMPA del Col·legi Janer en l'apartat de col·lectius, l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp i l'Escola Espanyola d'Escaldes en la categoria d'escolars i universitaris i, per últim, l'Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià que ha rebut el premi especial a la millor iniciativa de prevenció de residus.
La setena edició del concurs d'iniciatives ambientals organitzat pel Centre Andorra Sostenible i el Comú d'Escaldes no ha rebut cap proposta de ciutadans particulars ni d'empreses, com ja va anunciar el Govern en la data de tancament de sol·licituds. Aquesta baixa participació en aquests sectors es vol corregir de cara a properes edicions amb una revisió de les bases del concurs, segons ha reconegut el director del Departament de Medi Ambient, Marc Rossell.

Tot i que la iniciativa particular és més difícil de trobar, Rossell ha admès que els empresaris tenen en aquests moments 'altres preocupacions' que la de participar al concurs. Malgrat això, el responsable del Departament ha considerat que 'no és un problema de conscienciació, sinó un problema del moment en què estem'. 

Una proposta és fer el concurs 'més interactius', ha exposat, fer-lo moure més per les xarxes. Una altra possibilitat és crear un premi especial per a les escoles verdes, ja que s'ha observat una alta participació d'aquestes i es podria fer que competissin entre elles, ha indicat Rossell. 

Precisament la tasca de les escoles verdes ha quedat reflectida en els guardons lliurats aquest dimarts als projectes de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp i l'Escola Espanyola d'Escaldes per salvar el gall de bosc i per reciclar i aprofitar materials, respectivament. 

També en destaca la tasca de l'associació Carisma que recull residus i donacions de particulars i els recupera per a vendre'ls. La recaptació que n'obté es destina a projectes d'altres associacions del país. 'Es tanca el cercle i es fa una part social', ha subratllat el director de Medi Ambient. 

En general doncs, Rossell s'ha mostrat 'molt satisfet' per la qualitat dels projectes.

Conscienciació en diferents sectors
Malgrat la manca de participació de les empreses, el director del Departament de Medi Ambient no creu que s'hagin deixat de banda els valors de sostenibilitat i respecte per l'entorn a causa de la crisi, però reconeix que han de seguir fent una tasca de conscienciació.

Rossell ha destacat la feina de 'porta a porta', estendre la recollida d'envasos als establiments hotelers i el treball fet amb el comerç per a la reducció de les bosses de plàstic. A més, ha anunciat que la recollida d'oli que ja es fa amb la restauració s'ampliarà aviat a les famílies a través de les escoles.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT