PUBLICITAT

Unicef farà una campanya de microdonacions a l'octubre

  • L'objectiu és realitzar un acte amb repercussió mediàtica al mes
  • Malgrat la crisi, es busca la participació de la població
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Unicef Andorra engegarà un campanya de microdonacions a l'octubre que anirà lligada a l'objectiu de realitzar un acte amb repercussió mediàtica al mes. Així ho ha la directora d'Unicef, Marta Alberch, que després de tres mesos al capdavant del comitè andorrà, ha fet una valoració molt positiva de la feina feta des de llavors. Alberrch ha reconegut que "és una feina molt millor del que m'esperava" i que "és engrescadora". Unicef preveu començar a fer campanyes "més creatives" i endinsar-se a tots els sectors de la població.

A més de la penetració d'Unicef dins tots els sectors de la societat, com ara els esports, "ara toca adaptar-se a l'època en la que estem", ha dit Alberch. Per aquest motiu, la directora preveu dur a terme alguna pràctica més innovadora a partir del mes d'octubre, per tal de permetre que malgrat la crisi, pugui col·laborar un ampli sector de la població. Algunes d'aquestes accions se centraran en les microdonacions. Alberch ha reconegut que "és més fàcil que la gent participi si els hi posem fàcil" i a més, s’ha previst que les persones que facin els donatius s’enduguin un regal. En aquest cas, Unicef farà sortejos de les samarretes firmades de Bojan, Sergi Busquets i Pedro, futbolistes que van participar en un reconegut campus de futbol aquest estiu a Andorra la Vella, informa l'ANA

Tot i les noves propostes, des d'Unicef mantindran els actes "que ja funcionaven", però intentaran organitzar cada mes un esdeveniment de relleu, i "amb més repercussió mediàtica".

D'altra banda, Alberch ha valorat la resposta que té la gent d'Andorra davant de campanyes d'emergència com les que s'han fet aquest any amb motiu dels terratrèmols d'Haití i de Xile. Segons la directora d'Unicef, Andorra és un dels països que més diners per càpita recapta quan es fan crides per ajudar durant les catàstrofes. Alberch s'ha mostrat ' molt orgullosa' d'estar entre els països del món que més recapten.

Actualment el nombre de socis d'Unicef a Andorra no arriba a l'1% de la població, però existeix un conveni amb targetes de crèdit que fa que tot i que aquestes persones no siguin sòcies directament, sí que ho són de manera indirecta perquè paguen una quota anual. En total, Alberch estima que hi ha unes 2.000 persones entre socis i titulars de targetes.

Unicef Andorra treballa des de fa anys amb tres projectes, dos dels quals formen part de la campanya global SIDA per frenar la propagació del virus al Congo i Camerun. A Mauritània hi ha una altra campanya, en aquest cas per promoure el desenvolupament de la dona mitjançant microcrèdits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT