PUBLICITAT

Diversificació i obertura per reactivar l'economia del país

  • L'11è Fòrum d'Empresa Familiar es va centrar en la diversificació com a clau d'èxit
EL PERIÒDIC
SOLDEU

Periodic
Un dels conferenciants durant el Fòrum d'Empresa Familiar celebrat ahir a l'Sport Hotel Village de Soldeu. Foto: TONY LARA

L'11è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana, que es va celebrar ahir dilluns a l'Sport Hotel Village de Soldeu, es va centrar en la diversificació econòmica. A aquest mateix aspecte van fer referència tant la presidenta de l'EFA, Cristina Viladomat, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el mateix Cap de Govern, Toni Martí durant l'acte de cloenda.

CLÍNICA OFTALMOLÒGICA / Durant la jornada el doctor Ludger Hanneken, director de l'Institut Oftalmològic Hanneken Andorra, confia que la clínica pugui estar oberta cap a la primavera del 2013 si aconsegueix acabar els plànols i la seva construcció sense incidents. En declaracions posteriors a la seva intervenció a l'11è Fòrum de l'EFA, va dir que ja ha localitzat el local on es vol instal·lar, al centre d'Andorra la Vella, i espera començar amb un equip d'unes cinc o sis persones i anar creixent. Per poder desenvolupar el projecte és necessària una inversió important que no va xifrar, i va indicar que per a això compta amb el suport d'alguns inversors andorrans, informa l'ANA.

Durant la seva conferència davant els empresaris de l'Empresa Familiar Andorrana, el doctor Ludger Hanneken va exposar el model de negoci que vol establir a Andorra. Va insistir en què la seva proposta és totalment nova i que no pretén ser competència per al sector de la sanitat existent a Andorra sinó obrir un nou mercat.

La clínica oftalmològica del doctor Hanneken vol captar clients estrangers, d'Espanya i França però també de països més llunyans. En aquest sentit, va apuntar el mercat rus com un possible client, ja que assegura que busquen una qualitat important en les seves intervencions, i que aquesta es podria oferir a al país. De fet el metge va parlar de convertir el Principat en un centre de referència de qualitat en la salut per a les vacances, que es podria aplicar a l'oftalmologia però també a altres àmbits. Concretament en oftalmologia Henneken considera que hi ha un mercat potencial molt gran, ja que gairebé el 50% de la població té problemes de vista, i gairebé tothom tindrà en un moment o altre cataractes o vista cansada

LIDERATGE / Durant la seva intervenció el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca va demanar als assistents el seu lideratge al capdavant del país «invertint, generant riquesa i creant llocs de treball». Cinca va fer aquesta demanda basant-se en què «els més de 50 socis de l'EFA representen el 50% del PIB d'Andorra», i que, per tant, és imprescindible la seva implicació. Tot i així, va reconèixer que per poder demanar això cal que el Govern també estigui a l'alçada i per això va recordar els esforços que fa l'Executiu en l'obertura econòmica, la fiscalitat, i abordant reformes com la CASS o les competències dels comuns que no es poden posposar més.

Per la seva part,el Cap de Govern, Toni Martí en l'acte de cloenda va agrair als empresaris el seu suport durant el procés d'obertura econòmica, i els va indicar que ara «no es tracta de veure qui es queda el tros més gran del pastís, sinó de fer-lo créixer». Per això va parlar de la responsabilitat dels empresaris andorrans que estan compromesos amb el país i continuen lluitant pel creixement de la seva economia. A més, els va emplaçar a ser «ambaixadors econòmics d'Andorra» convidant els seus socis a invertir al país, i a què ells mateixos segueixin invertint.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT