PUBLICITAT

Telecomunicacions més ràpides i barates

  • Una experta de Siemens, partidària d'impulsar la liberalització del sector
EL PERIÒDIC
SOLDEU

La consellera delegada de Siemens a Espanya, Rosa Garcia va apuntar que Andorra podria ser una destinació on desenvolupar la indústria digital, però que per a això caldria ser pioners en la formació en aquest àmbit, atraure talent, i també afavorir unes telecomunicacions més barates i ràpides.

Per aconseguir aquesta major rapidesa i més baix cost, Garcia va apuntar que caldria impulsar la liberalització d'aquest mercat. Així ho va assegurar en el marc de l'11è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana celebrat ahir a Soldeu.

Segons opina Rosa Garcia, si Andorra obrís el mercat de les telecomunicacions al sector privat s'aconseguiria una competència que podria generar una baixada de preus i un increment de la qualitat. Va reconèixer que en alguns casos això pot fer que les telecomunicacions no arribin a les zones menys habitades, però va indicar que per solucionar-ho, la majoria de països subvencionen els operadors que arriben a aquestes zones i deixen que la competència s'exerceixi en els nuclis.

A més de la rebaixa de preus i la rapidesa de les telecomunicacions, però, la consellera delegada de Siemens va opinar que Andorra hauria de desenvolupar una universitat capdavantera en referència a les noves tecnologies, informa l'ANA.

Rosa Garcia va indicar que caldria que aquesta tecnologia fos capaç d'atraure estudiants relacionats amb aquest àmbit d'altres països, i que el país també pogués captar aquest talent per així poder desenvolupar la indústria digital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT