PUBLICITAT

Un 'Amanecer' de rècord

  • Més de 3.700 espectadors van veure el cap de setmana el capítol final de 'Crepúsculo'
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Kristen Stewart i Robert Pattinson, a punt de xuclar-se: dos dels culpables del megaèxit de Crepúsculo Foto: EL PERIÒDIC

Es veia venir: Amanecer 2, la cinquena i última entre de la saga Crepúsculo, estava cridada a arrambar amb tots els rècords de taquilla. I així ha sigut: segons va confirmar ahir la direcció del cine Illa Carlemany, des de l'estrena de la pel·lícula, divendres passat, fins a al diumenge, van ser exactament 3.743 els espectadors que van passar per taquilla per assistir al desenllaç dels amors –o el que sigui, quan hi ha vampirs pel mig– entre Bellla, Edward i companyia. Xifra rècord per a una pel·lícules en els tres primers dies d'exhibició, i que ha catapultat el balanç de l'últim cap de setmana fins al primer lloc des de la inauguració del multisala, el 2008, per davant fins i tot d'Avatar, que monopolitzava fins ara totes les plusmarques i que semblava imbatible. Doncs no: si ens centrem ara només en el dissabte –no comptem ara ni la taquilla del divendres ni la de diumenge, però sí totes les pel·lícules que es projectaven dissabte a Escaldes– Illa Carlemany va col·locar en total 2.317 entrades, 1.614 de les quals corresponien a Amanecer 2. Rècord absolut que escombra l'anterior, que fregava els 2.200 espectadors, registrat el desembre del 2009 coincidint amb l'estrena del patracol fantacientífic de James Cameron. Ras i curt: dissabte passat va ser el dia amb més trànsit de la història dels cines Illa Carlemany. Val a dir que les xifres d'Amanecer 2 de divendres (1.047 entrades) i de diumenge (1.082) van estar a l'alçada, i han estirat la recaptació total fins a uns estratosfèrics –per als nostres estàndars– 24.561 euros en 24 sessions.

Si projectéssim aquests espectaculars resultats a les pròximes tres setmanes –la vida útil que els responsables del cine li calculen a la pel·lícula de Bill Condon– Amanecer 2 podria desbancar els dos títols que regnen allà dalt de tot, al podi de les més vistes del multisala: Avatar, que el 2009 va recaptar 147.000 euros al llarg de 219 passis, i Lo imposible, la campanada de José Antonio Bayona, esrenada el 12 d'octubre i que en tan sols dues setmanes ja s'havia enfilat fins a la segona posició del rànquing amb 47.000 euros (en 73 passis). I falta per conèixer la recaptació definitiva.

El cert, però, és que els responsables del cine no es deixen endur per l'eufòria. Amanecer 2 és sens dubte un fenomen de masses, però són conscients que està dirigida a un públic essencialment juvenil, i que li falta –opinen– la transversalitat de pel·lícules per a tota la família com ho és Avatar. Així que passada la febrada de l'estrena, l'afluència d'espectadors es moderarà molt probablement les pròximes setmanes. Sembla, per tant, que com a mínim Avatar té el primer lloc garantit. No està tan clar amb Lo imposible, i en canvi, les que sí hauran de cedir-li a Amanecer 2 el lloc entre les més taquilleres seran Up, fins aa e la tercera posició amb 43.000 euros, i la primera entrega d'Amanecer, quarta amb 40.000.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT