PUBLICITAT

Adaptar-se pel bé general

  • Els quatre jugadors que manté el River de la temporada passada tenen un altre rol o exploten l'anterior
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic

Entre el discurs habitual del BC River Andorra aquesta temporada per parlar de la bona trajectòria que porta l'equip, està aquell del «tots sumen». Són paraules del tècnic Joan Peñarroya, a qui agrada destacar que el seu equip és precisament això, un bloc, un totum que juga unit i que té la peculiaritat que, quan algú falla, sempre hi ha un altre que el substitueix.

Contra el Leyma Corunya, fa dues jornades, Dani Pérez va fer el seu millor partit amb 20 punts i 24 de valoració, mentre que divendres passat contra el Planasa Navarra va anotar només 3 punts i va tenir 2 de valoració; per contra, Thomas Schreiner, que fa dues jornades anotava 5 punts i 6 de valoració, divendres en va fer 19 i 24 de valoració. Són dos exemples del que passa en aquest equip, on també hi són en una altra adaptació, més genèrica d'una temporada a l'altra els quatre jugadors que segueixen respecte a la 2011-12; Dmitry Flis, Anton Maresch, Pablo Sánchez i Devin Wright.

Flis i Maresch són els que, amb les estadístiques a la mà, han millorat gairebé en tot, mentre que Pablo Sánchez i Wright estan encara en el camí. Flis augmenta en minuts, punts, valoració... l'austríac en minuts, punts, rebots, assistències, valoració i sobretot de tirs de 3.

Per contra, crida l'atenció una dada de Pablo Sánchez: l'any passat, un 28,4% d'encert en tirs de tres; aquesta temporada, en set partits, un 0%. «Tots han de sumar tot i no vestir les estadístiques; si un no està encertat, la seva producció ha de ser bona per a l'equip», diu Peñarroya, que elogia la feina del càntabre: «En Plata tenia un protagonisme i ara s'està adaptant a la nova categoria. Té la pega que no està encertat en el llançament de distància, però ha millorat en altres tasques i ara suma molt».

SCHREINER, I MATALÍ, AL CINC IDEAL / El cinc ideal de la passada jornada a LEB Or té doble cara en el River. Una és el present, amb l'austríac Thomas Schreiner, com a millor base (24 de valoració, 19 punt, 3 rebots i 2 assistències), però l'altra és del passat, d'un home que va marcar al club: Andreu Matalí. El català, que ara és al FC Barcelona B, és al cinc ideal com a millor aler de la jornada: 19 de valoració, 15 punts, 4 rebots i 2 assistències.

EL PERILLÓS SIDAO DEIXA EL KNET RIOJA / Sidao Santana, la torre de 2,15m que ja va fer patir el River Andorra en la Copa Príncep amb la samarreta del Knet, havia tornat a l'equip de la Rioja però ara ha fet ús d'una clàusula en el seu contracte per fer les maletes rumb a Brasil. Jugarà al Bauru Basket. El Knet s'enfrontarà al River en la 10a jornada, el pròxim 9 de desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT