PUBLICITAT

Una experta de Siemens creu que caldria liberalitzar les telecomunicacions

  • Rosa Garcia ha apuntat que Andorra podria ser una destinació on desenvolupar la indústria digital, però que per a això caldria ser pioners en la formació en aquest àmbit, atraure talent, i també afavorir unes telecomunicacions més barates i ràpides
19112012_garcia
La consellera delegada de Siemens, Rosa García, durant la seva intervenció a l'11è Fòrum de l'EFA, aquest dilluns al matí. Foto: ANA / N.M.
La consellera delegada de Siemens a Espanya, Rosa Garcia, ha ofert la primera conferència de l'11è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana, que se celebra aquest dilluns a l'Sport Hotels Soldeu. L'experta en telecomunicacions ha apuntat que Andorra podria ser una destinació on desenvolupar la indústria digital, però que per a això caldria ser pioners en la formació en aquest àmbit, atraure talent, i també afavorir unes telecomunicacions més barates i ràpides. Per aconseguir aquesta major rapidesa i més baix cost, Garcia ha apuntat que caldria impulsar la liberalització d'aquest mercat.
Segons opina Rosa Garcia, si Andorra obrís el mercat de les telecomunicacions al sector privat s'aconseguiria una competència que podria generar una baixada de preus i un increment de la qualitat. Ha reconegut que en alguns casos això pot fer que les telecomunicacions no arribin a les zones menys habitades, però ha indicat que per solucionar-ho, la majoria de països subvencionen els operadors que arriben a aquestes zones i deixen que la competència s'exerceixi en els nuclis.

A més de la rebaixa de preus i la rapidesa de les telecomunicacions, però, la consellera delegada de Siemens ha opinat que Andorra hauria de desenvolupar una universitat capdavantera en referència a les noves tecnologies. Ha indicat que caldria que fos capaç d'atraure estudiants relacionats amb aquest àmbit d'altres països, i que el país també pogués captar aquest talent per així poder desenvolupar la indústria digital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT