PUBLICITAT

Cinca demana als empresaris que liderin el país invertint i creant llocs de treball

  • El ministre de Finances i Funció Pública ha obert l'11è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana centrat en la diversificació de l'economia
  • Cinca ha dit que és imprescindible la implicació dels més de 50 socis de l'EFA ja que "representen el 50% del PIB d'Andorra"
19112012_efa3
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i la presidenta de l'Empresa Familiar Andorrana, cristina Viladomat, durant la benvinguda de l'11è Fòrum de l'EFA a l'Sport Hotels Village de Soldeu, aquest dilluns al matí. Foto: ANA/ N.M.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha obert l'11è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana (EFA) centrat enguany en la diversificació de l'economia. El ministre ha demanat als assistents el seu lideratge al capdavant del país 'invertint, generant riquesa i creant llocs de treball'. Cinca ha fet aquesta demanda basant-se en què 'els més de 50 socis de l'EFA representen el 50% del PIB d'Andorra', i que, per tant, és imprescindible la seva implicació. Tot i així, ha reconegut que per poder demanar això cal que el Govern també estigui a l'alçada i per això ha recordat els esforços que fa l'Executiu en l'obertura econòmica, la fiscalitat, i abordant reformes com la CASS o les competències dels comuns que no es poden posposar més, i s'ha compromès a continuar treballant en el sanejament de les finances públiques.
L'11è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana, que se celebra aquest dilluns a l'Sport Hotels Village de Soldeu, se centra en la diversificació econòmica. A aquest mateix aspecte han fet referència tant la presidenta de l'EFA, Cristina Viladomat, com el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la seva intervenció. 

Cinca ha indicat que la diversificació no és deixar de banda els sectors més tradicionals del país sinó obrir-ne d'altres que els complementin. El ministre, però, ha centrat el seu discurs en la demanda als empresaris del país perquè liderin la millora de l'economia. Ha recordat que 'els més de 50 socis de l'EFA representeu el 50% del PIB d'Andorra', i que per tant 'això no només vol dir que teniu un gran poder econòmic, sinó també una gran responsabilitat'. 

La demanda del ministre ha estat molt directa, convidant els empresaris a continuar invertint, generar riquesa i crear llocs de treball. A més, ha empès els presents al Fòrum a invertir en nous sectors, a internacionalitzar les seves empreses, i també a arribar a acords amb emprenedors de fora i del país i poder tutelar projectes nous. 

En declaracions posteriors, el ministre ha reconegut que els moments de crisi fan que els empresaris siguin més prudents i per tant inverteixin menys, però ha confiat en el seu compromís amb el país. A més, ha assenyalat que la manca de finançament també provoca aquest dèficit d'inversió i per aquest motiu també ha demanat la implicació del sector financer, perquè injectin capital i permetin aquest creixement econòmic. 

El ministre, però, ha volgut ser realista i ha reconegut que 'no us puc demanar lideratge sense assegurar la implicació del Govern'. Per aquest motiu ha recordat el que l'Executiu està fent en l'obertura econòmica i la fiscalitat i encarant reformes importants com la de la CASS, la de la funció pública i les competències dels comuns. En aquest sentit ha reconegut que no s'evoluciona tan ràpid com voldrien però ha indicat que s'hi treballa intensament. També ha assegurat que s'avança en la reducció del dèficit de l'Estat i en el sanejament de les finances públiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT