La UE es queda enrere

• És l'únic dels quatre grans de Primera que no guanya i s'allunya a cinc punts del líder Lusitans
  • Acaba 22è en la segona tanda d'entrenaments i a una plaça de poder fer la carrera
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El capità del Lusitans Veloso ?de blanc? s'anticipa per refusar de cap en el partit contra el Burger King, ahir Foto: TONY LARA

La UE s'allunya. La jornada d'ahir, la setena de la fase regular, ha estat un pas enrere per al conjunt que dirigeix Lluis Miquel Aloy en la lluita pel títol, ja que els quatre primers s'enfrontaven als quatre últims i aquest ha estat l'únic que no ha sumat els tres punts. El Principat de Raúl Cañete, l'únic entrenador professional que hi ha a Primera, ha donat el primer ensurt a un gran i per tant el tècnic espanyol ha donat el primer ensurt a un gran. Lusitans, Pidasa i Sant Julià no van tenir problemes per resoldre els seus compromisos amb una golejada.

EL LÍDER REMUNTA / El Lusitans va estrenar ahir el lideratge en solitari amb una festival de gols contra el Burger King Inter d'Escaldes però malgrat l'1-7 no ho va tenir tan fàcil com semblava. De fet els escaldencs es van avançar amb un gol de Ricardo Manuel de Almeida al minut 45. Rafa Brito i Bruninho, però, van capgirar el marcador en només un quart d'hora i els últims 30 minuts van ser un recital dels de Salva Estruch. Al minut 66 Alejandro Jiménez va marcar en pròpia porteria quan volia cedir la pilota al porter. El lateral dret Leo va marcar dos gols, el segon amb una exquisida vaselina i –de nou– Bruninho, líder en la faceta de màxims golejadors amb 7 gols, i per últim Luis van arrodonir una victòria gens clara abans del descans.

‘HAT-TRICK' DE PADRONÉS / El Sant Julià-Engordany va tenir un nom propi: Xavier Padronés. El conjunt lauredià no va tenir problemes per fer-li una maneta al seu rival amb un gol de Lluis Girau al minut 23 però fins la segona part tampoc no va resoldre un partit lent i amb un Engordany que gairebé no va generar perill. En els darrers 45 minuts va arribar el hat-trick de Padronés amb gols al 56, 75 i 86 i Fabio Serra, jugador número dotze a l'Andorra que aquest any està sent un fixe en els plans de Josep Maria Espot.

El Pidasa va resoldre per la via ràpida contra el cuer Encamp i al descans ja havia assegurat els tres punts. Luigi San Nicolás, germà de Moisés –lateral dret de l'Andorra que va debutar amb la selecció absoluta jugant gairebé tota la segona part a Holanda– va ser titular i va respondre de la millor manera: amb els dos primers gols del conjunt colomenc, als minuts 14 i 32. Cristopher Pousa va marcar el 0-3 abans del descans i en la segona part, amb el partit decidit i a un ritme molt més lent, el Pidasa va rubricar la victòria amb un gol de Renato Mota.

EL PRINCIPAT VA TENIR LA VICTÒRIA / En el partit sorpresa de la jornada la UE va deixar escapar dos punts contra el Principat però vist el que va passar als últims minuts podia haver-se quedat sense sumar en el partit jugat a Alàs. En la primera part el Principat va poder marcar amb un xut d'Àlex Izquierdo que va topar amb la fusta, igual que una centrada de4 Quim Salvat per a la UE que va acabar a la creueta i un eslàlom de Víctor Bernat per xutar fora amb tot a favor. En la segona part, després d'un cop de cap de Riera al travesser, Aloy va desbordar per la dreta i va regalar el gol a Bernat però poc després va ser Ribeiro el que en situació idèntica a l'altra porteria va optar per xutar i va marcar. Amb Perianesz expulsat quan faltaven deu minuts la defensa de la UE va salvar dues pilotes sota la línia que van permetre salvar un punt.