Cardelús es queda a una dècima de disputar l'Espanyol de velocitat

XEST

Cardelús -d'esquenes- als boxes en la tercera sessió d'entrenaments Foto: CARDELUS RACING TEAM

Xavier Cardelús ha viscut aquest cap de setmana passat la seva primera experiència en el Campionat d'Espanya de Velocitat. Una estrena però agredolça, perquè només una dècima va impedir el pilot andorrà guanyar-se una de les 22 places per disputar la carrera d'ahir.

Cardelús havia va començar de la millor manera els entrenaments de Moto3, ja que en la primera sessió va obtenir el 18è millor registre del seu grup –hi havien dos perquè la participació va ser molt més alta de l'esperada– malgrat que a primera hora del matí la pista estava molla.

TRENCAMENT DEL TUB D'ESCAPAMENT / Tenia mig camí fet i tan sols havia d'aguantar la posició en la segona tanda. A falta de deu minuts per al final ocupava la 17a posició i per tant tenia la classificació a l'abast però van aparèixer els problemes mecànics en el moment menys apropiat i amb un trencament del tub d'escapament i va baixar fins el 23è lloc final del seu grup. Finalment es va quedar a una sola dècima de la 22ena posició, que era l'última que atorgava el dret a participar en la carrera.

L'andorrà va valorar així el que ha passat al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana: «He aprés molt i el balanç és positiu perquè he competit amb gent que va molt ràpida al Campionat del Món i ara sé que si treballo dur tinc un lloc al Campionat d'Espanya».